ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Μαζεύονται οι λόφοι από ξερά κλαδιά έξω από σχολείο - Πρόστιμο στον εργολάβο από τη δημοτική αστυνομία

9/10/2019 4:12:49 μμ

Μαζεύονται οι λόφοι από ξερά κλαδιά έξω από σχολείο - Πρόστιμο στον εργολάβο από τη δημοτική αστυνομία


Την παρέμβαση της δημοτικής αρχής προκάλεσε το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη για το 89ο δημοτικό σχολείο που είναι «αποκλεισμένο» εδώ και τρεις εβδομάδες από ξερά κλαδιά.


Μαθητές, γονείς, περίοικοι αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο δρόμο για καθώς το πεζοδρόμιο είναι κατακλεισμένο με τα κλαδιά μετά από εργασίες του εργολάβου. Μάλιστα επιτήδειοι βλέποντας την κατάσταση εναπόθεσαν στο πεζοδρόμιο σκουπίδια και άλλα ογκώδη υλικά.


Το θέμα αναδείχθηκε και στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς όπου εκείνη την ώρα ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης μαζί με κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας πήγαν στο σημείο ώστε να καταγράψουν το συμβάν και να βεβαιώσουν πρόστιμο στον εργολάβο που έκανε τις εργασίες και δεν μάζεψε τα κλαδιά.


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ήταν αρμοδιότητα του εργολάβου να μαζέψει τα κλαδιά και για αυτό και θα του επιδώσουν την σχετική κλήση. Τελικά η απομάκρυνση των κλαδιών και των υπόλοιπων υλικών θα γίνει αύριο το πρωί καθώς θα χρειαστούν 2 με 3 φορτηγά για να καθαριστεί το σημείο.


«Για το κλάδεμα συνεννοήθηκαν ο διευθυντής με τον εργολάβο»


Για την κατάσταση που επικρατεί έξω από το σχολείο, ο Δήμος ενημερώθηκε πριν από 10 ημέρες από κατοίκους της περιοχής, όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης.


«Για το κλάδεμα συνεννοήθηκαν ο διευθυντής με τον εργολάβο χωρίς να ζητηθεί από τον Δήμο να μαζέψει τα κλαδιά» σημείωσε ο αντιδήμαρχος προειδοποιώντας τον εργολάβο πως αν γίνει κάποιο ατύχημα θα βρει τον μπελά του.


Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, ο διευθυντής του σχολείου όφειλε να ενημερώσει την υπηρεσία του Δήμου για τα ογκώδη, αφού τα κλαδιά ουσιαστικά είναι σκουπίδια. «Η σχολική επιτροπή η οποία ήταν ενημερωμένη για το θέμα δεν είναι η «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για όποιο Δ/ντή κάνει λανθασμένη κίνηση, τόνισε ο κ. Δημητριάδης.


Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου. Εξήγησε ότι υπήρξε μία εργολαβία από τη Σχολική Επιτροπή για το κλάδεμα των δέντρων σε σχολεία. Το συγκεκριμένο όμως κλάδεμα ήταν εκτός εργολαβίας. Όταν συμβαίνει αυτό, η ευθύνη για το μάζεμα των κλαδιών ανήκει στους διευθυντές των σχολείων, όπως σημείωσε η κα Ακριτίδου.


Πρόβλημα με τα ογκώδη


Τα μπάζα, μετά από οικοδομικές εργασίες, ανακαίνιση σπιτιών κλπ είναι ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα και σοβαρό πρόβλημα για τον δήμο. Το κόστος εδώ είναι γύρω στα 100 με 150 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή. Τα μπάζα συλλέγονται στο μεγάλο μεταλλικό κάδο κι έρχεται ο Δήμος να το πάρει. Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που μπορεί να επιβάλλει η δημοτική αστυνομία, μετά από καταγγελία.


"Όταν έχουμε ογκώδη θα πρέπει να καλούμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο 2310494500 για να γίνει η περισυλλογή από τα ειδικά οχήματα" ανέφερε κάνοντας μάλιστα έκκληση στους δημότες να κάνουν αυτό το τηλεφώνημα. "Για τα ογκώδη δεν υπάρχει κόστος" σημείωσε με έμφαση.


Copyright © 2020 RThess All rights reserved