ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Στούντιο χολιγουντιανών προδιαγραφών έκτασης 25 στρεμμάτων στη Θέρμη

8/11/2019 3:42:08 μμ

Στούντιο χολιγουντιανών προδιαγραφών έκτασης 25 στρεμμάτων στη Θέρμη

Στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών θα δημιουργηθούν σε περιοχή κοντά στη Θέρμη σε έκταση 83 στρεμμάτων.
Αρχικά θα στηθούν 8 πλατό χολιγουντιανών προδιαγραφών με προοπτική να φτάσουν αργότερα τα 13. Τα πλατό θα έχουν έκταση 15.000 τ.μ και μαζί με τα δευτερεύοντα κτήρια συνολικά 25.000 τμ. 
Η κατασκευή τους θα ξεκινήσει μόλις εγκριθούν όλες οι απαραίτητες άδειες και θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα χρόνο από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.  Στόχος είναι να είναι έτοιμα μέσα στο 2020 και την ίδια χρονιά να γίνουν τα γυρίσματα δυο ταινιών και μιας τηλεοπτικής σειράς. 
Πρόκειται για μια επένδυση 20 εκ. ευρώ από την εταιρείας Nu Boyana Hellenic, θυγατρική της χολιγουντιανής Millennium Films, που θα δημιουργήσει άμεσα 100 μόνιμες θέσεις εργασίας και εκατοντάδες έμμεσες. 
«Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία μπαίνουν στο χάρτη στον τομέα των παραγωγών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» δήλωσε κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιζικώστας. «Είμαστε η πρώτη περιφέρεια που έχει ένα οργανωμένο και λειτουργικό film office και είμαστε στη διάθεση των μεγάλων εταιρειών κολοσσών από το Hollywood και από το Βollywood προκειμένου να τους διευκολύνουμε στις δράσεις που θέλουν να κάνουν για να έρθουν να κάνουν γυρίσματα στην περιοχή». Επισήμανε ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τέτοιων εταιρειών και διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. «Αυτά τα στούντιο θα αποτελέσουν την αρχή του ενδιαφέροντος του Χόλυγουντ για την περιοχή μας και για αυτό θα πρέπει να πετύχει». 
Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε «ότι ο χώρος των οπτικοακουστικών παραγωγών όφειλα να είναι ένα φυσικό πλεονέκτημα για τη χώρα αλλά η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε πολύ γιατί είχαμε γραφειοκρατικά εμπόδια και τα σωστά κίνητρα». Τόνισε ακόμη ότι είναι ευχής έργων που με αυτά τα στούντιο η Θεσσαλονίκη μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών. 
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο  Διευθύνοντας Σύμβουλο της Nu Boyana Studios (μέλος του ομίλου της Millennium Films) Yariv Lerner, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) Πάνος Κουάνης και ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματία κινηματογραφικών παραγωγών στη Νέα Υόρκη Γιάννης Καλαφάτης.
Ο κ. Καλαφάτης εκτίμησε ότι η δημιουργία των στούντιο είναι μια επένδυση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Σημείωσε ότι η κατασκευή τους είναι η προϋπόθεση για να προκληθούν παραγωγές υψηλών προδιαγραφών και προϋπολογισμών.
 Ο κ. Lerner υπογράμμισε ότι η δημιουργία των στούντιο στην περιοχή είναι σαν το πρώτο βήμα που έκανε ο άνθρωπος στο φεγγάρι για να ακολουθήσουν και άλλα. Επισήμανε ότι επιλέχθηκε η περιοχή καθώς διαθέτει το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης αλλά και της εγγύτητας με την Νοτιοανατολική Ευρώπη.
 Ο Πάνος Κουάνης Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) δήλωσε από την πλευρά του ότι η δημιουργία του φορέα είναι η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια. Σημείωσε ακόμη ότι η επένδυση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για πολλά νέα παιδιά.

 

Copyright © 2020 RThess All rights reserved