ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κρίσιμη ώρα για τα αρχαία στη Βενιζέλου- Αύριο συνεδριάζει το ΚΑΣ- Κινητοποιήσεις από σήμερα

17/12/2019 6:50:44 πμ

Κρίσιμη ώρα για τα αρχαία στη Βενιζέλου- Αύριο συνεδριάζει το ΚΑΣ- Κινητοποιήσεις από σήμερα

Πλησιάζει η μεγάλη ώρα για τις αρχαιότητες στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου καθώς αύριο θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την τύχη των αρχαιοτήτων.

Παρών στη συνεδρίαση θα είναι κατά πληροφορίες και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος έχει ταχθεί από το 2013 υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων.

Κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας 

Εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς που αντιδρούν στην απόσπαση των αρχαίων, καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στις 19:00 στο σταθμό της Βενιζέλου.

Αύριο, ημέρα της συνεδρίασης του ΚΑΣ, οι αρχαιολόγοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο πολιτισμού και σε τοπικά παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Τάσσονται κατά της απόσπασης.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- Τοπικό δημοψήφισμα

Τοπικό δημοψήφισμα ζητά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
Κατηγορεί Ζέρβα και Τζιτζικώστα για στημένες διαβουλεύσεις που διοργάνωσαν για το θέμα και την κυβέρνηση για ιδεοληπτικές εμμονές.

«Η πόλη μας έχει την παρακαταθήκη του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του νερού το 2014. Ενός δημοψηφίσματος, όπου συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, και το οποίο διεξήχθη χωρίς θεσμικό πλαίσιο. Πλέον υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τοπικού χαρακτήρα από το νόμο του “Κλεισθένη” 4555/2018», σημειώνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Η ιδεοληπτική εμμονή του υπουργού Υποδομών, του Προέδρου της Αττικό Μετρό αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού για απόσπαση των αρχαιολογικών ευρημάτων δεν καταστρέφει απλά ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο. Καθυστερεί για (άγνωστο πόσα ακόμη) χρόνια την παράδοση του Μετρό, δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης. Οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν είναι αδικαιολόγητες. Εξηγούνται από τον πολιτικό ρεβανσισμό απέναντι στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην προηγούμενη κυβέρνηση, που έβαλαν ξανά την κατασκευή του Μετρό “σε ράγες” και παρουσίασαν ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Εξηγούνται από την αδιαφορία τους για την καθημερινή ζωή των Θεσσαλονικέων και από το ζωηρό ενδιαφέρον τους για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Copyright © 2020 RThess All rights reserved