ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


«Ψηφίζουν» εξωτερικό – Οι αγαπημένοι προορισμοί για το φετινό χριστουγεννιάτικο ταξίδι

21/12/2019 1:34:48 μμ

«Ψηφίζουν» εξωτερικό – Οι αγαπημένοι προορισμοί για το φετινό χριστουγεννιάτικο ταξίδι

Κερδίζουν το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων οι προορισμοί του εξωτερικού τα φετινά Χριστούγεννα. Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη οι κορυφαίες επιλογές για όσους ταξιδέψουν. Αυξημένο ενδιαφέρον φέτος και για Ντουμπάι, Ιορδανία, Μαρόκο. Στις ίδιες τιμές τα ταξιδιωτικά πακέτα.

Με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να βρίσκονται μόλις λίγες μέρες μακριά οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη επιλέξει τους προορισμούς όπου θα περάσουν τις γιορτές με τις "τοπ" επιλογές να αποτελούν για ακόμα ένα χρόνο η Πράγα, η Βιέννη και η Βουδαπέστη ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν ένα ταξίδι περισσότερο τα Χριστούγεννα παρά την Πρωτοχρονιά καθώς είναι καλύτερες οι τιμές.

Όπως τονίζει μιλώντας στην ThessNews ο Στέφανος Χατζημανόλης, ιδιοκτήτης γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου στο κέντρο της πόλης, «ακολουθούν το Παρίσι και το Λονδίνο και μετά οι κοντινοί βαλκανικοί προορισμοί όπως Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Σόφια και Κωνσταντινούπολη». Όπως είπε ο κ. Χατζημανόλης αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον για την Μέση Ανατολή  «Ντουμπάι, Ιορδανία, Μαρόκο, οι προορισμοί αυτοί έχουν αύξηση στην ζήτηση».

Όσον αφορά το αν οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν να ταξιδέψουν σε κάποια περιοχή στην Ελλάδα, μιλώντας στην ThessNews ο Μιάχλης Ζορπίδης σημειώνει ότι λιγότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν το εσωτερικό. «Εσωτερικό επιλέγουν πολύ λίγο έως καθόλου. Γιατί μία εκδρομή όταν θα πάει κάποιος κάπου στην Ελλάδα θα κοστίζει περίπου 150 ευρώ. Μα με 150 ευρώ, πάει στην Βιέννη γιατί να πάει στην Ελλάδα».

Συγκρίνοντας τις τιμές που κυμαίνονται τα ταξιδιωτικά πακέτα σε σχέση με πέρσι ο κ. Ζορπίδης τονίζει ότι «βρίσκονται περίπου στις ίδιες τιμές. Ανάλογα και με τα ξενοδοχεία που πηγαίνει ο καθένας» ενώ για τη ζήτηση του κόσμου σημειώνει ότι κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το 2018.Φωτογραφία από maatcheck από το Pixabay
Copyright © 2020 RThess All rights reserved