ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Οι τουρίστες προτιμούν τη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά

23/12/2019 6:21:36 μμ

Οι τουρίστες προτιμούν τη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά

Η Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά είναι πιο δημοφιλής ως τουριστικός προορισμός σε σχέση με τα Χριστούγεννα, ενώ οι πληρότητες παρουσίασαν και φέτος μικρή πτώση


"Οι αλλοδαποί επισκέπτες προτιμούν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά όπου οι πληρότητες αγγίζουν το 85% κατά μέσο όρο, αριθμοί που μένουν σταθεροί τα τελευταία χρόνια”, ανέφερε και επισήμανε ότι “ οι πληρότητες τα Χριστούγεννα παρουσιάζουν μικρή πτώση σε σχέση με πέρσι και κυμαίνονται γύρω στο 65%”, ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ Πρακτορείο 104,9 FM”, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος

Ωστόσο φέτος, "η πόλη είναι περισσότερο φωτισμένη και πιο ασφαλής", σημείωσε ο κ.Μανδρίνος καθώς "η παρέμβαση της αστυνομίας είναι άμεση κάθε φορά που αυτό απαιτείται".

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΞΘ εκτιμά ότι είναι πολύ θετικό στοιχείο η δημιουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού και στη πλατεία Δικαστηρίων (εκτός από αυτό του ιστορικού κέντρου που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους) από όπου διέρχεται το 50% των επισκεπτών της πόλης.

“ Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που αξίζει να την επισκεφθεί κανείς, δεν είναι ακριβή. Ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων οι τιμές είναι όπως τις καθημερινές, κυμαίνονται δηλαδή γύρω στα 70 ευρώ κατά μέσο όρο ενώ την Πρωτοχρονιά γύρω στα 80 με 90 ευρώ. Φυσικά, οι τιμές αφορούν το μέσο όρο, διότι -όπως και με τις πληρότητες- κάποια ξενοδοχεία που βρίσκονται σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης διαφέρουν σε σχέση με άλλα που είναι πιο απομακρυσμένα”, επισημαίνει.

Ο κ.Μανδρίνος τόνισε ότι "η ΕΞΘ θα κάνει τις προτάσεις της στο δήμο, σε σχέση με αυτά που εκτιμά ότι μπορούν και πρέπει να βελτιωθούν και καθώς -όπως είπε- υπάρχει καλή συνεργασία και ευήκοα ώτα, τα πράγματα του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα".
Copyright © 2020 RThess All rights reserved