ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Τουρκία: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί από τα 6,8 Ρίχτερ. Περισσότεροι από 1.000 οι τραυματίες

25/1/2020 12:35:00 μμ

Τουρκία: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί από τα 6,8 Ρίχτερ. Περισσότεροι από 1.000 οι τραυματίες

Δραματική αύξηση των νεκρών από το φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που χτύπησε την πόλη Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία. Έφτασαν τους 22. Οι εγκλωβισμένοι ξεπερνούν τους 30 σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας ενώ τουλάχιστον 1.000 είναι οι τραυματίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και μονάδες που άνοιξαν για όσους επλήγησαν από το σεισμό.

Πέντε κτίρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

Η AFAD ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 30 μετασεισμοί και ότι περισσότερες από 400 ομάδες διασωστών έχουν σταλεί στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Τ. Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό. Του εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί. Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση σήμερα.

Εικόνα NTV


Copyright © 2020 RThess All rights reserved