ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
 • rthes listen live winamp
 • rthes listen live media player


Πώς θα γιορτάσουν την αποκριά περιοχές της Μακεδονίας -Δείτε όλες τις εκδηλώσεις 22/2 – 01/3

21/2/2020 4:59:39 μμ

Πώς θα γιορτάσουν την αποκριά περιοχές της Μακεδονίας -Δείτε όλες τις εκδηλώσεις 22/2 – 01/3

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας με πολύ κέφι, χορό, εδέσματα, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και παραδοσιακά έθιμα. Δείτε πως θα το γιορτάσουν οι Δήμοι Πέλλας, Κιλκίς, Νάουσας, Ωραιοκάστρου, Σερρών, Λαγκαδά και Αμπελοκήπων-Μενεμένης από το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου ως την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020.
 
 
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
 
Κρύα Βρύση, Κρύα Βρύση αυτή είναι η καρναβαλική σας λύση!!!
Με το  σύνθημα  «Όλοι μαζί για τον δικό μας Καρναβάλι» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 16:00 το 29ο Καρναβάλι Κρύας Βρύσης.
Μπροστάρισσα και φέτος θα είναι η νεολαία της πόλης, ενώ φυσικά μεγάλοι υποστηρικτές και επικεφαλής της διοργάνωσης για μία ακόμη χρονιά είναι ο Δήμος Πέλλας, η ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ.Π.  η Κοινότητα Κρύας Βρύσης και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.
Μπορεί να λείψει κανείς από αυτό το μοναδικό καρναβαλικό ξεφάντωμα;
 

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
Καρναβάλι στο Κιλκίς


Απόκριες στο Δήμο Κιλκίς σημαίνουν Θέατρο, Μπλόκο Μασκαράδων, Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, Face Painting σε αφθονία γιατί έτσι απαιτούν οι περιστάσεις, Παρέλαση Καρναβαλιστών και πολλή πολλή μουσική με Ευρυδίκη και Εύη Σιαμαντά!
Ας πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι του αποκριάτικου ξεφαντώματος με ημερομηνίες και happenings!!!
 
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου  - Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς – 19:00
Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας ανεβάζει τη σπαρταριστή και επίκαιρη κωμωδία του  ‘’Κύριε Υπουργέ τι έγινε με το θέμα μ΄ ; ‘’που έγραψε και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Ρήτας.  
Παίζουν: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Βάιος Ρήτας, Ειρήνη Γεωργατζά. Τα σκηνικά είναι της Πιπίνας Μπατζιάκα,  και η μουσική και τα τραγούδια του γνωστού μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου. Το τραγούδι «Σήμερα Θα ’ρθει ο Υπουργός» τραγουδά ο Αντώνης Κυρίτσας, ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές δημοτικών τραγουδιών. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 


Σάββατο 29 Φεβρουαρίου – Πεζόδρομος 25ης Μαρτίου
Η ημέρα είναι δίσεκτη και περιπετειώδης! Οι λάτρεις του μυστηρίου και της αποκάλυψης δύσκολων αινιγμάτων και γρίφων συναντώνται στον πεζόδρομο στις 11:00 για να πάρουν μέρος στο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού που θα τους φέρει αντιμέτωπους με το αναπάντεχο και με πολλές εκπλήξεις!!! Όσοι δε θέλουν να πλουτίσουν αλλά να βάλουν χαρούμενα χρώματα στο πρόσωπο  και στη διάθεσή τους μπορούν να αφεθούν στην καλλιτεχνική φροντίδα του face painting! Όσοι δεν προλάβουν ας μην ανησυχούν! Η υπηρεσία του face painting θα επιστρατευθεί και το απόγευμα για το χατίρι τους!
Ο πεζόδρομος δέχεται καρναβαλική κατάληψη από τις 19:00 και όσο τραβήξει!
Με το Μπλόκο των Μασκαράδων που θα ξεχυθεί στην 25ης Μαρτίου και την Ευρυδίκη on the road again που θα μας διασκεδάσει με παλιές και νέες ποπ και ροκ επιτυχίες της. Μπορεί να  διακόψουμε για λίγο τη συναυλία γιατί πρέπει να δώσουμε και τα τρόπαια της νίκης στις τρεις ομάδες που θα έχουν διακριθεί στο Κυνήγι του Θησαυρού αλλά έχουμε τη συγκατάθεσή της!
 
Κυριακή 1η Μαρτίου – Εκκίνηση Πλατεία Λατσιών 12:00 – Τερματισμός Πλατεία Ειρήνης 13:00
Η ομάδα κρουστών Aidos έχει το γενικό πρόσταγμα! Καρναβαλιστές του Κιλκίς ενωθείτε και παρελάστε με βήμα ζωηρό και χορευτικό! Η παρέλαση ξεκινά από την πλατεία Λατσιών (Δημαρχείο) και καταλήγει στην πλατεία Ειρήνης. Εκεί μας περιμένει πώς και πώς η Εύη Σιαμαντά με τη χαρισματική φωνή και τη latin μπάντα της για να ξεφαντώσουμε, τραγουδώντας, χορεύοντας και πίνοντας ζεστό κρασί!
 


 

ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Αποκριά στην Νάουσα με Γενίτσαρους και Μπούλες

 
Το κέφι, τα πειράγματα και τα χάλκινα της Νάουσας δεν λείπουν από το καρναβάλι της Νάουσας που αναβιώνει το πολύ παλιό έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες».
 
Σάββατο 22/2
 • Οδός Μ. Αλεξάνδρου, ώρα 21:00: Συναυλία-γιορτή αυθεντικής βαλκανικής μουσικής με την Μπάντα Χάλκινων Πνευστών «Bojan Ristić Brass Band»
 
Κυριακή 23/2
 • ΕΘΙΜΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ»
 • Παραδοσιακό κτήριο Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη», περιοχή «Μπατάνια», ώρα 09:00: Το Ντύσιμο της Μπούλας και το μάζεμα του μπουλουκιού
 • Δημαρχείο, ώρα 11:00: Το προσκύνημα. Τα μπουλούκια παίρνουν διαδοχικά την άδεια από τον Δήμαρχο και ακολουθεί η καθορισμένη διαδρομή τους στην πόλη
 • Πλατεία Αλωνίων, ώρα 17:00: Το βγάλσιμο του πρόσωπου, χορός με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Ακολουθούμε τα μπουλούκια στο πιο συγκινητικό μέρος του εθίμου από τα Αλώνια στον στραβό πλάτανο όπου τα παιδιά και οι συνοδοί των μπουλουκιών τραγουδούν τις παραδοσιακές πατινάδες
 
 • Πολυχώρος Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (Βέτλανς), ώρα 10:30: Βιωματικό σεμινάριο «Κατασκευάζοντας έναν πρόσωπο» για κατοίκους και επισκέπτες
 • Πλατεία Καρατάσου, ώρα 13:30: Παρέλαση πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων του Δήμου Νάουσας. (Διαδρομή: Οδός Ζαφειράκη, Θεοφίλου, Πλατεία Καρατάσου, Βενιζέλου, Μ. Αλεξάνδρου).
 
 
Δευτέρα 24/2
 • ΕΘΙΜΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ»: Ελεύθερη πορεία των μπουλουκιών στην πόλη χωρίς τον πρόσωπο
 
 
Πέμπτη 27/2
 • Πολυχώρος Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (Εικαστικά Εργαστήρια), ώρα 08:30: «Κατασκευάζοντας έναν πρόσωπο», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικών Σχολείων (Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας)
 • Κέντρο Πόλης, ώρα 21:00: Μεγάλο μασκέ πάρτι σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης και ανοιχτό σε όλο τον κόσμο
 
 
Σάββατο 29/2
 • «Μια πόλη, μια γιορτή» Ολοήμερο ξέφρενο γλέντι σε όλη την πόλη, προσφορά των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ανοιχτό σε όλο τον κόσμο
 
Κυριακή 1/3
 • ΕΘΙΜΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ»
 • Παραδοσιακό κτήριο Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη», περιοχή «Μπατάνια», ώρα 09:00: Το Ντύσιμο της Μπούλας και το μάζεμα του μπουλουκιού
 • Δημαρχείο, ώρα 11:00: Το προσκύνημα. Τα μπουλούκια παίρνουν διαδοχικά την άδεια από τον Δήμαρχο και ακολουθεί η καθορισμένη διαδρομή τους στην πόλη
 • Πλατεία Αλωνίων, ώρα 17:00: Το βγάλσιμο του πρόσωπου, χορός με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Ακολουθούμε τα μπουλούκια στο πιο συγκινητικό μέρος του εθίμου από τα Αλώνια στον στραβό πλάτανο όπου τα παιδιά και οι συνοδοί των μπουλουκιών τραγουδούν τις παραδοσιακές πατινάδες
 • Πλατεία Καρατάσου, ώρα 14:00: Γλέντι με μουσική και πολλές εκπλήξεις (;)
 
Καθαρά Δευτέρα 2/3
 • ΕΘΙΜΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ»: Ελεύθερη πορεία των μπουλουκιών στην πόλη χωρίς τον πρόσωπο
 • ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «ΚΟΥΛΟΥΜΑ»
 • Δημοτική Ενότητα Ανθεμίων, περιοχή «Ρουντίνα» Επισκοπής, ώρα 10:00: «Κούλουμα» με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα
 • Δημοτική Ενότητα Ειρηνούπολης, περιοχή «Ροδίνα» Αγγελοχωρίου, ώρα 10:00: «Κούλουμα» με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα
 • Τοπική Ενότητα Χαρίεσσας, ώρα 11:00: «Κούλουμα» με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα
 
Κυριακή της Ορθοδοξίας 8/3
 • ΕΘΙΜΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ»: Μπουλούκια των συλλόγων που τελούν το έθιμο στο «Σπήλαιο»
 
Ταυτόχρονα όλες τις ημέρες θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις σε πολλά κεντρικά σημεία της Νάουσας
 


ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 
 
Σε ρυθμούς Αποκριάς κινείται ο δήμος Ωραιοκάστρου, που την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου θα μεταφέρει… άρωμα Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνοντας μια μεγάλη καρναβαλική παρέλαση σε συνεργασία με το φημισμένο ξανθιώτικο καρναβάλι. Η παρέλαση θα κορυφωθεί με συναυλία της Josephine και των «Emigre» στο «Κονταξοπούλειο» κλειστό δημοτικό γυμναστήριο.
Συγκεκριμένα, στις 11.00 το πρωί της προσεχούς Κυριακής οι ομάδες και οι καρναβαλιστές που θα συμμετάσχουν στη φετινή παρέλαση θα συγκεντρωθούν μπροστά από το δημαρχείο Ωραιοκάστρου κι από εκεί μέσω της οδού Κομνηνών, της λεωφόρου Δημοκρατίας και της οδού Θεσσαλονίκης θα καταλήξουν στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο «Κονταξοπούλειο».
Οι προετοιμασίες τις τελευταίες ημέρες είναι πυρετώδεις, με τις ομάδες των καρναβαλιστών να βάζουν τα δυνατά τους, για να εντυπωσιάσουν με τις μεταμφιέσεις τους και να κλέψουν την παράσταση την ημέρα της καρναβαλικής παρέλασης. Εξάλλου, η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στην παρέλαση του Ωραιοκάστρου μία εβδομάδα αργότερα θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το καρναβάλι της Ξάνθης.
 
 
ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού υποδέχεται τις απόκριες με κέφι, χορό και πολύ πολύ μουσική.
 Την Παρασκευή 21/02 στις 7μ.μ. για ακόμη μία χρονιά "Γιορτάζουμε τις Απόκριες στη Χαλκίδη" με τα κρουστά της αγαπημένης ομάδας "Batala Salonica", χορευτικές φιγούρες από τις σχολές χορού Dancemania studio και T.K. dance studio αλλά και λατινοαμερικάνικες μουσικές νότες που θα πλημυρίσουν την οδό Γ. Χαλκίδη στους Αμπελόκηπους ενώ στις 9μ.μ. θα τραγουδήσουμε τραγούδια που αγαπάμε με τον μοναδικό Μάνο Πυροβολάκη.
Την Κυριακή 23/02 από τις 11π.μ. έως 1μ.μ. το κέφι θα μεταφερθεί στην Πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη με Αποκριάτικους χορούς, παιχνίδια κλόουν και ξυλοπόδαρους για τους μικρούς μας φίλους αλλά και μία όμορφη λαϊκή συναυλία από τον Γιάννη Διονυσίου και τον Γιώργο Γεωργόπουλο με χρυσά από τις δεκαετίες '50, '60,'70 και '80.
 
 
ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Παραδοσιακό Καρναβάλι στο Σοχό


Οι κάτοικοι του Σοχού σας προσκαλούν και φέτος να ρθείτε και να γνωρίσετε το Μέριου, ένα καρναβάλι με παράδοση αιώνων.
Οι εκδηλώσεις ετοιμάστηκαν απο μερακλήδες Σοχινούς, γυναίκες και άντρες, που βάζουν την ψυχή τους για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα γιορτής και χαράς, για να υποδεχτούμε την Άνοιξη.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
19:00 : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΧΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
«Εμ' μουσαφίρης εμ' γαμπρός» σε σενάριο - σκηνοθεσία Γιάννη Μήττα, από τα μέλη της ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΟΧΟΥ και κατοίκους του ΣΟΧΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
11:00 : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΧΟΥ
Ο Σοχός υποδέχεται χορευτικά του Ν.Σερρών και Καρναβάλια από τη γειτονική χώρα της Βουλγαρίας.
- ΠΑΙΔΙΚΑ - ΕΦΗΒΙΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΟΧΟΥ
- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ «ΛΑΪΛΙΑΣ» ΣΕΡΡΩΝ
- ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
16:30 : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΧΟΥ
Παιδικός αποκριάτικος χορός.
19:00 : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΧΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από τη χορωδία των μελών του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ με χοράρχη τον Χρήστο Μακρηδημήτρη.ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
17:00 : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΧΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ από:
-ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΣΣΑΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΑΝΝΑ»
 -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΕΦΑΝΙΝΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» ΣΟΧΟΥ
18:30 : «ΡΟΥΜΠΑ»
Συνοδεία ζουρνάδων, το νυφικό του γάμου μεταφέρεται απ’ το σπίτι του γαμπρού - ακίνητο οικογένειας Γεωργίου και Αναστασίας Καρακόλη - κεντρική πλατεία Σοχού (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΣΟΧΟΥ) στο σπίτι της νύφης - ακίνητο οικογένειας Τριανταφύλλου Τζιάρα (ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΟΧΟΥ).
Όλοι οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι - κάτοικοι και επισκέπτες «χαρεύουν» παραδοσιακά με νταούλια και ζουρνάδες και παρασέρνουν τον κόσμο σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι γάμου.
20:00 : «ΖΑΠΟΥΣ»
Το γλέντι συνεχίζεται με το άναμμα της «καθαρτήριας» φωτιάς στις τοποθεσίες Πλατεία Εθνικής Αντίστασης («ΚΟΥΜΛΟΥΚ»), και στην Κεντρική Πλατεία Σοχού, στήνονται εστίες φωτιάς για τον εξαγνισμό της φύσης.
Στη συνέχεια «ΒΡΑΔΙΑ ΑΡΑΠΚΑΣ». Γλέντι μεταμφιεσμένων στην κεντρική πλατεία του Σοχού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
11:00 - 12:30 : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΧΟΥ
«ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ»
- ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΓΗΣ
- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΛΧΙΚΟΥ «ΒΑΛΑΧΤΣΙΑ»
με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος «ΜΠΡΑΤΙΜΙΑ»
12:30 - 18:00 : Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΠΚΑΣ - ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΑΜΟΥ
ΣΤΕΚΙΑ:
- Στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ (ακίνητο οικογένειας Τριαντάφυλλου Τζιάρα - κάτω από το ΚΑΠΗ ΣΟΧΟΥ) - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΟΧΟΥ. «Προετοιμασία και ντύσιμο».
- Στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ : «Το ξύρισμα του γαμπρού».
- Στη θέση ΔΥΟ ΒΡΥΣΙΑ (οικία ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΤΑ) : «Οι συγγενείς του κουμπάρου».
Σε όλες τις εστίες θα υπάρχουν κεράσματα, γλέντι και χορός με χάλκινα, ζουρνάδες, νταούλια.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
11:30 - 13:00 : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΧΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ:
- ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» ΣΟΧΟΥ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΟΧΟΥ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΣΟΧΟΥ

13:00 - 14:30 : ΦΑΣΟΛΑΔΑ και ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ εδέσματα
14:30 - 15:00 : «ΠΡΟΣΤΑΒΑΝΙ»
Το έθιμο της συγχώρεσης. Οι νεότεροι επισκέπτονται τους μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς καθώς και πνευματικούς συγγενείς και προσφέροντας πορτοκάλια. Με ένα πορτοκάλι και φιλώντας το χέρι τους, ζητούν τη συγχώρεση τους για να προχωρήσουν στην περίοδο της σαρακοστής.
Τις ημέρες αυτές και κατά το τυπικό, στο Σοχό οι νοικοκυρές μοιράζουν πίτα με χαλβά προσφορά στη μνήμη των νεκρών. Η πίτα μοιράζεται το Σάββατο της Τυρινής. Γλυκιά πίτα με ρύζι, γάλα και αυγά. Οι ντόπιοι την μοιράζουν απαραίτητα σε τρία σπίτια, προσφέροντας την για την ανάπαυση των ψυχών τους.
15:00 : ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
- Πεζοπόρα και άλλα Τμήματα κατοίκων, φορέων και Συλλόγων του Σοχού, μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και των καλεσμένων Πολιτιστικών Συλλόγων.
- Έθιμο παραδοσιακού γάμου Σοχού
16:30 : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΩΝ - ΜΕΡΙΟΥ ΣΟΧΟΥ
- Μικροί Κουδουνοφόροι
- Μεγάλοι Κουδουνοφόροι


ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Καρναβάλι Σιδηροκάστρου

 
Για 24η συνεχή χρονιά το Καρναβάλι του Σιδηροκάστρου ετοιμάζεται να δώσει και πάλι δυναμικό παρών την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 και μας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουμε ενεργά και με κέφι σ’ αυτό το ξεφάντωμα που προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες από όλο το νομό Σερρών.
Μετά από 24 χρόνια, το Καρναβάλι Σιδηροκάστρου είναι γνωστό και πέρα από τα όρια του νομού Σερρών, συγκεντρώνει πολύ κόσμο τροφοδοτώντας την τοπική αγορά, συμβάλλει τα μέγιστα στην αναγνωρισιμότητα της έδρας αλλά και του Δήμου Σιντικής συνολικά.
Στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ο Σύλλογος Καρναβαλιστών Σιδηροκάστρου θα επισκεφθεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα την Πλατεία Αριστοτέλους, για να ενημερώσει και να μοιράσει φέυ βολάν στους περίοικους την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 10 – 11 το πρωί.
 
Αρχική Φώτο :Pixabay
Copyright © 2020 RThess All rights reserved