ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι δέκα μετακινήσεις που είναι αποδεκτές

18/3/2020 11:00:06 μμ

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι δέκα μετακινήσεις που είναι αποδεκτές

Νέα πιο αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Μάλιστα, έκανε λόγο για αποδεκτές μετακινήσεις, ουσιαστικά αποκλείοντας τις μετακινήσεις για ψυχαγωγικούς λόγους.
 
Αποδεκτές εξαιρέσεις για μετακινήσεις ισχύουν αποκλειστικά για:


1. Την μετάβαση στην εργασία2. Επίσκεψη στον γιατρό3. Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους4. Μετάβαση στο ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία5. Μετάβαση στην τράπεζα6. Μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων7. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη8. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δυο άτομα τηρώντας απαρέγκλιτα την απόσταση του ενάμισι μέτρου και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο9. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεεργασίας10. Όπου από την φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεεργασία τότε οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και εκ περιτροπής. 
Copyright © 2020 RThess All rights reserved