ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Χαρδαλιάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

25/3/2020 6:25:41 μμ

Χαρδαλιάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Από σήμερα το απόγευμα στις 18:00 κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου, στην Ξάνθη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε προσωρινό κατ' οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου και το θέμα θα επανεξεταστεί.

«Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε καραντίνα» ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Λαμβάνοντας υπόψιν ότι 9 άτομα στη Ξάνθη βρέθηκαν θετικά, σας ανακοινώνω ότι πριν λίγο κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη η κοινότητα Μύκης και Εχίνου» πρόσθεσε.

«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων» επισήμανε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι λόγω των κρουσμάτων θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στην περιοχή της Ξάνθης.

Τι θα γίνει με τα τρόφιμα και τα φάρμακα 

«Επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός όλων των κατοίκων της περιοχής χωρίς καμία κατ' εξαίρεση μετακίνησης. Η περιφέρεια και ο δήμος Μύκης ανέλαβαν την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα. Σε αυτό θα συνδράμει η Πυροσβεστική, ενώ την επιτήρηση έχει αναλάβει η Αστυνομία. Το ΕΚΑΒ έχει αποστείλει ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Ο περιορισμός ισχύει για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου. Καλούμε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», σημείωσε ο ίδιος.
 


Copyright © 2020 RThess All rights reserved