ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κορωνοϊός: «Γιατί επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες» - Τί απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας

25/3/2020 7:46:56 μμ

Κορωνοϊός: «Γιατί επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες» - Τί απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο νέος κορωνοϊός επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, απάντησε στο γιατί κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 22, με τους 18 να είναι άνδρες και οι 4 γυναίκες.

«Έχουμε τα δεδομένα από Κίνα, Ιταλία Νότια Κορέα. Οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο, είναι περισσότερα τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι. Υπάρχουν κάποια δεδομένα από SARS και MERS που είναι ξαδέρφια αυτού του ιού. Μπορεί να οφείλονται σε χαρακτηριστικά, όπως το κάπνισμα ή το αλκοόλ που γίνεται μεγαλύτερη χρήση από τους άνδρες. Το κάπνισμα συνδέεται με κάποιον μηχανισμό αύξησης υποδοχέων, ίσως προκαλεί μεγαλύτερο πρόβλημα», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Υπάρχει κάποιος ρόλος των οιστρογόνων. Σε πρόσφατα πειράματα είχαν δείξει ότι τα θηλυκά ποντίκια ήταν πιο ανθεκτικά στη λοίμωξη. Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί. Στην Ιταλία συνέβη περισσότερο απ’ ότι στην Κίνα. Τα δεδομένα είναι ισχυρά για έναν προστατευτικό ρόλο σε ό,τι αφορά το γυναικείο φύλο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι πλέον 821, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 78 νέα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ανακοινώθηκε πως δύο κοινότητες της Ξάνθης τέθηκαν σε καραντίνα χωρίς κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

 


Copyright © 2020 RThess All rights reserved