ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα - Πρέπει όλοι να επιμερίσουμε το βάρος

26/3/2020 1:38:27 μμ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα - Πρέπει όλοι να επιμερίσουμε το βάρος

Στην κρίση του κορωνοϊού, στην οικονομία, αλλά και στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Διανύουμε τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες. Η πλειονότητα των Ελλήνων επιδεικνύει συγκινητική συμμόρφωση με τα πολύ δύσκολα και πρωτοφανή μέτρα, που δεν έχουν επιβληθεί ξανά σε καιρό ειρήνης» τόνισε ο κ. Πέτσας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού κινείται σε τρεις άξονες. Ανάσχεση διασποράς του ιού, στήριξη του συστήματος υγείας και στήριξη της οικονομίας.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να μπλέκει μήλα με πορτοκάλια» σχολίασε επίσης ο κ. Πέτσας σχετικά με επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση και έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο στήριξης των εργαζομένων στις ΜΕΘ, για την αποζημίωση των νοσηλευομένων αλλά και την αποζημίωση για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, τόνισε πως πριν από δύο μήνες είχαμε 565 ΜΕΘ ενώ σήμερα 813 –συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών.

 

Για την οικονομία

Σχετικά με τη οικονομία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται και αποκάλυψε πως από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί η λίστα ατόμων και επιχειρήσεων που θα τύχουν βοήθειας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μεταχρονολογημένων επιταγών, τόνισε πως το θέμα αυτό απασχολεί την κυβέρνηση που επεξεργάζεται σχέδιο.

«Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την εργασία εκ περιτροπής που δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να καταβάλλουν μόνο το 50% των αμοιβών των εργαζομένων. «Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Μία επιχείρηση για να μπορέσει να πληρώσει εργαζόμενους και υποχρεώσεις πρέπει να έχει έσοδα. Όταν ο τζίρος κατακρημνίζεται είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει μία επιχείρηση να πληρώσει.  Αναστείλαμε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και μένει το κομμάτι της εργασίας με εκ περιτροπής απασχόληση για να μειωθεί το κόστος και να μην έχουν απολύσεις. Γι' αυτό είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την απασχόληση. Δεν γίνεται χωρίς να αναλάβουμε όλοι ένα δίκαιο μέρος της ευθύνης», υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως εξήγησε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας δεν είναι ανεξάντλητα και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για όσους πλήττονται. «Δεν υπάρχει δέντρο που να βγάζει λεφτά. Όταν τα έσοδα δεν υπάρχουν όλοι πρέπει να επιμερίσουμε το βάρος για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας και να μην έχουμε απολύσεις και λουκέτα. Αν χρειαστεί να επεκτείνουμε και την περίοδο απαγόρευσης των απολύσεων θα το κάνουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Για το μεταναστευτικό

Τέλος μιλώντας και για το μεταναστευτικό, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε fake news τα περί δημιουργίας 28 νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Όπως ξεκαθάρισε η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι οι υφιστάμενες δομές.


Copyright © 2020 RThess All rights reserved