ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Ασπίδες προσώπου και υφασμάτινες μάσκες μοίρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

29/3/2020 5:24:29 μμ

Ασπίδες προσώπου και υφασμάτινες μάσκες μοίρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)


Δέκα χιλιάδες ασπίδες προσώπου και υφασμάτινες μάσκες μοίρασε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, από το ειδικό stand τοποθετήθηκε επί της Λεωφόρου Νίκης στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους.Πρώτα εξυπηρετήθηκαν οι πρώτες ειδικότητες αιχμής (Παθολόγοι, Πνευμονολόγοι, Αναισθησιολόγοι, Εντατικολόγοι, Γενικοί Ιατροί, ΩΡΛ και Παιδίατροι).Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μοίρασε στα μέλη του, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του SARS-CoV-2, πέντε χιλιάδες ασπίδες προσώπου κι άλλες πέντε χιλιάδες υφασμάτινες μάσκες.

«Με πρωτοβουλία και έξοδα του συλλόγου θα προμηθευτούν οι συνάδελφοι μέλη του ΙΣΘ -οι οποίοι άλλοι εργάζονται σε δημόσιες δομές υγείας και άλλοι στον ιδιωτικό τομέα που «βάζει πλάτη» ώστε να μην επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ, υγειονομικό υλικό προστασίας που παράχθηκε στη Θεσσαλονίκη» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσπάθησε άμεσα να καλύψει μια βασική έλλειψη στη μάχη κατά του κορωνοϊού που απειλεί και την πατρίδα μας. Είναι γνωστές και καταγεγραμμένες οι ελλείψεις -σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο- και ο ΙΣΘ δεν μπορούσε να καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Κινηθήκαμε γρήγορα όπως έπρεπε ώστε να εφοδιαστούν οι συνάδελφοι με μια έξτρα προστασία. Αυτές οι ασπίδες προσώπου αλλά και οι υφασμάτινες μάσκες είναι η απόδειξη ότι όταν συνεργάζονται φορείς, εθελοντές κ.α. δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μάστιγας»

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Ν. Νίτσας συνεχάρη τους γιατρούς της πρώτης γραμμής που με κίνδυνο της ζωής τους στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και ευχαρίστησε τα μέλη της δράσης «COVID-19 Response Greece». Όπως είπε «στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε εμπράκτως όσους εργάζονται για την προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας γενικότερα. Ο ΙΣΘ θα παραμείνει αρωγός των μελών του και θα προσπαθήσει να βρει κι άλλες λύσεις -αξιοποιώντας δυνάμεις του τόπου μας- ώστε να προστατεύσει γιατρούς και ασθενείς. Είμαστε σίγουροι ότι όπως και στο παρελθόν, η επιστημονική κοινότητα θα τα καταφέρει και τώρα να εξαλείψει τον κίνδυνο του κορωνοϊού».

  Copyright © 2020 RThess All rights reserved