ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Σ. Πέτσας: Μακρόσυρτη άρση μέτρων. Προετοιμασία για δεύτερο κύμα το φθινόπωρο. Τι θα γίνει το καλοκαίρι

8/4/2020 12:17:00 μμ

Σ. Πέτσας: Μακρόσυρτη άρση μέτρων. Προετοιμασία για δεύτερο κύμα το φθινόπωρο. Τι θα γίνει το καλοκαίρι

"Αν πάμε όπως πάμε τώρα, θα κάνουμε καλοκαίρι και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το φθινόπωρο όπου ενδεχομένως θα δεχτούμε και δεύτερο κύμα του κορωνοϊού" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Για την άρση των μέτρων επεσήμανε: «Να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα μέχρι τις 27 Απριλίου και κατόπιν θα προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση μέτρων. Θα είναι μακρόσυρτη. Όσο πλησιάζουμε στις 27 θα δούμε ποιοι περιορισμοί θα αρθούν πρώτοι». Ξεκαθάρισε πως τις 28 Απριλίου δεν θα ζήσουμε τις στιγμές που ζουν σήμερα οι κάτοικοι της Γουχάν

Για το αν θα υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση την Κυριακή του Πάσχα τόνισε: «Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε αυλή σε κάθε γειτονιά. Δεν ψήνουμε στις αυλές μας, το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό».

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι «πλησιάζουμε το χρονικό ορόσημο και φτάνουμε σε νέες ανακοινώσεις όσον αφορά στα μέτρα που έχουν παρθεί για τον κορωνοϊό. Το ένα είναι για τα πρόστιμα και το άλλο για ενδεχόμενη παραβατική συμπεριφορά κάποιων που θα προσπαθήσουν να πάνε στην επαρχία είτε από τις εθνικές οδούς είτε από τις παλιές εθνικές οδούς» είπε αρχικά.

«Για τα νησιά ξεκαθάρισε ότι «δεν επιβεβαιώνουμε διάφορα ρεπορτάζ που μιλούσαν για μαζικές αφίξεις σε νησιά. Έχουμε ζητήσει από την ΑΑΔΕ να μας υποδείξει πόσοι ζήτησαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε ότι «τα διόδια δεν κλείνουν, αλλά θα παρθούν αυστηρότερα μέτρα».

 


Copyright © 2020 RThess All rights reserved