ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Πάσχα: Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός στις εκκλησίες

9/4/2020 1:29:00 μμ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Πάσχα: Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός στις εκκλησίες

Προβληματισμός από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ανοίξει για κάποιες ώρες τις πόρτες των εκκλησιών για τους πιστούς. Η απόφαση ορίζει ότι οι ιεροί ναοί θα είναι ανοιχτή τη Μ. Εβδομάδα μετά την πρωινή λειτουργία από τις 11:00 μέχρι τη μία το μεσημέρι και την Μ. Παρασκευή από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

"Βροχή" οι ερωτήσεις που δέχθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρξει συνωστισμός» τόνισε ο κ. Πέτσας. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα έρθει σε συνεννόηση με την εκκλησία και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Σε ότι αφορά στη διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι θα είναι αργή και μακρόσυρτη και τόνισε πως όποιοι μιλούν για συγκεκριμένες ημερομηνίες άρσης των μέτρων, είναι επικίνδυνοι και πρόκειται για fake news.

Με φόντο το Πάσχα και τους ελέγχους της αστυνομίας ανέφερε ότι αυστηροποιούνται όπως και τα πρόστιμα. «Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί. Παρακαλώ όλους τους συμπολίτες μας να καταλάβουν ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πριν την άρση των μέτρων αν μετακινηθούν σε τόπο πρώτης κατοικίας. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό».

Υπογράμμισε μάλιστα πως αν ακόμα και αν ένα ποσοστό 5% δεν τηρήσει τους κανόνες, θα κινδυνεύσει όλη η προσπάθεια που έχουμε κάνει.

Ανακοίνωσε πως εντός της ημέρας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνει ανακοινώσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις και έκανε λόγο για μείωση της ύλης, στην οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των φετινών εξετάσεων. 

Μείζον ζήτημα της ημέρας αποτελεί η συνέχεια της διάσκεψης του Eurogroup, είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία που θα εξασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι γρήγορη και ισχυρή, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, όπως είπε, «ευελπιστούμε οι σχετικές διαφορές να γεφυρωθούν». "Τα κοινά προβλήματα θέλουν κοινές λύσεις" υπογράμμισε ο κ. Πέτσας και επανέλαβε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για την έκδοση ευρωομολόγου. 

Copyright © 2020 RThess All rights reserved