ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Πατέρας 21χρονου στο ΡΘ: ''Βοήθησε το σύμπαν'' για να σωθούν τα παιδιά (audio)

22/5/2020 6:36:00 μμ

Πατέρας 21χρονου στο ΡΘ: ''Βοήθησε το σύμπαν'' για να σωθούν τα παιδιά (audio)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον απεγκλωβισμό των δύο νεαρών που παρασύρθηκαν από τα νερά του χειμάρρου «Μπογδάνα» στο Καβαλάρι Λαγκαδά τα ξημερώματα της Παρασκευής 22 Μάιου.

Ήταν λίγα λεπτά μετά την μία τα ξημερώματα όταν δύο φίλοι κατευθύνονταν σε ένα χωμάτινο δρόμο που οδηγεί από το χωριό Καβαλάρι στον Λαγκαδά. Μετά από την χθεσινή καταρρακτώδη βροχόπτωση στο σημείο δημιουργήθηκε χείμαρρος ο οποίος παρέσυρε το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την μαρτυρία του πατέρα ενός από των δύο νεαρών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, το αυτοκίνητο παρασύρθηκε και οι δύο 21χρονοι κατάφεραν να βγουν από τα παράθυρα του αυτοκινήτου.

«Τα παιδιά κράτησαν την ψυχραιμία τους και βγήκαν από τα παράθυρα του αυτοκινήτου γιατί οι πόρτες είχαν κλειδώσει, υπήρχε και η πίεση του νερού και δεν μπορούσαν να τις ανοίξουν. Ο οδηγός παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου προς την όχθη, πιάστηκε σε κάτι κλαδιά, το νερό τον ξαναπαρέσυρε, μετά από δύο τρεις συνεχόμενες προσπάθειες και πολύ δύσκολες συνθήκες, κατάφερε και βγήκε στην όχθη. Ο γιός μου, που ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο, παρασύρθηκε από τα νερά προς το κέντρο του χειμάρρου όπου είχε την τύχη να βρει ένα δέντρο και να πιαστεί από τα κλαδιά του. Η στάθμη του νερού ανέβαινε συνεχώς, ο γιος μου ανέβηκε πάνω στο δέντρο και με πήρε τηλέφωνο ζητώντας εναγωνίως βοήθεια. Βόηθησε όλο το σύμπαν για όλα όσα έγιναν εχθές ο θεός, το  σύμπαν, βάλτε ότι λέξη θέλετε. Δούλεψε το κινητό του γιού μου, με πήρε τηλέφωνο και κάλεσα αμέσως βοήθεια. Η αστυνομία και η πυροσβεστική κατάφεραν να εντοπίσουν τον γιο μου διότι ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και έφθασαν άμεσα. Θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ για την άμεση βοήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά στο μαγκαζίνο του σταθμού.

Ο πατέρας του εγκλωβισμένου κάλεσε αμέσως βοήθεια και κατέφυγε στο σημείο προσπαθώντας να βρει τους δύο συνομήλικους. Αμέσως στο σημείο κατέφθασε κλιμάκιο της πυροσβεστικής και η αστυνομία για τον απεγκλωβισμό του 21χρονου.

Ο νεαρός ο οποίος παρέμεινε εγκλωβισμένος μέσα στον χείμαρρο περίπου 45 λεπτά δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε μαζί με τον φίλο του στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Και οι δυο νέοι είναι καλά στην υγεία τους.

Για τη προσπάθεια απεγκλωβισμού μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Λαγκαδά, αντιπύραρχος Λουκοβίτης Δημήτρης.

«Κινητοποιήθηκαν 3 οχήματα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Λαγκαδά με δέκα άνδρες και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το άτομο το οποίο κρατιόνταν στην κυριολεξία από τα κλαδιά του δέντρου.  Αν δεν υπήρχε το δέντρο, πιθανώς να είχαμε δυσάρεστα αποτελέσματα γιατί  διότι η απόσταση του αυτοκινήτου που βρισκόταν εντός του χειμάρρου και του ατόμου ήταν περίπου 15 μέτρα και όταν έφτασαν οι δικές μας δυνάμεις στο σημείο δεν υπήρχε το αυτοκίνητο. Αν δεν κατάφερνε το δεύτερο άτομο να απεγκλωβιστεί και να πιαστεί από το δέντρο, τότε θα είχε παρασυρθεί μαζί με το αυτοκίνητο από τα ορμητικά νερά. Ο χείμαρρος «Μπογδάνας» είναι από τους μεγάλους χειμάρρους της περιοχής. Ξεκινάει από το όρος Βερτίσκο και καταλήγει στην λίμνη Λαγκαδά. Στο σημείο υπάρχουν οι Ιρλανδικές γέφυρες και όταν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις πάντα οι χείμαρροι γίνονται ορμητικοί και αποκόπτεται το οδικό δίκτυο με ειδικές σημάνσεις».

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής με τις μαρτυρίες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

 


Copyright © 2020 RThess All rights reserved