ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Δικηγόρος 34χρονης στο ΡΘ: Η δράστης γνώριζε ότι μπορεί και να την σκοτώσει

28/5/2020 4:18:00 μμ

Δικηγόρος 34χρονης στο ΡΘ: Η δράστης γνώριζε ότι μπορεί και να την σκοτώσει

Στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο Απόστολος Λύτρας, ο δικηγόρος της 34χρονης που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Μιλώντας στην Θεοδώρα Καρακιουλάχ ο κ. Λύτρας ανέφερε πως οι έρευνες είναι σε εξέλιξη «δεν μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει σε σένα σημείο που να είναι κοντά στα ιχνη, παρότι έχει ακουστεί το ανάποδο, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου πληροφόρηση. Η ίδια η κοπέλα έχει δώσει κατάθεση, έχει πει και το πώς έγινε το περιστατικό και ποια είναι η εικόνα της δράστιδος που έχει».

«Από εκεί και μετά η αστυνομία έχει εξετάσει αρκετούς μάρτυρες από τον φιλικό, επαγγελματικό και οικογενειακό κύκλο και ψάχνει να δει ακόμα τι έχει συμβεί. Εξετάζουνε αρκετά βίντεο από κάμερες ασφαλείας, αν έχουν καταγράψει κάτι, αλλά αυτή την στιγμή κάτι επίσημο, σίγουρο, δεν υπάρχει» πρόσθεσε με νόημα.

Ο κ. Λύτρας περιγράφοντας το περιστατικό ανέφερε ότι την ώρα που η 34χρονη πήγαινε στην εργασία της και περίμενε το ασανσέρ, βγήκε από την σκάλα του υπογείου μια γυναίκα, λεπτή και μετρίου αναστήματος, της πέταξε το καυστικό υγρό και άρχισε να τρέχει προς την έξοδο.

 

«Είναι ακόμα σε σοκ»

«Η 34χρονη είναι ακόμα σε σοκ, είχε αναφέρει κάποια στιγμή ότι νομίζει ότι φορούσε μάσκα και κάποιον σκούφο. Δεν πρόλαβε να δει και πολλά έτσι όπως έγινε το περιστατικό» συμπλήρωσε.

Ο δικηγόρος της 34χρονης επέμεινε ότι ότι η 34χρονη δεν είχε αντιδικία  ή φιλονικία προηγούμενα με κανέναν «συνεπώς δεν μπορεί να ξέρει αν κάποιος ήθελε να της κάνει τόσο μεγάλη ζημιά διότι δεν πάει κάπου το μυαλό της. Το ίδιο λέει και η οικογένεια της, ότι δεν είχε πέσει στην αντίληψη τους να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, ούτε δεχόταν απειλές και το ίδιο λένε και οι φίλες της».

 

«Οι γιατροί κάνουν ακόμα προσπάθεια να σώσουν την όρασή της»

Ο δικηγόρος της 34χρονης μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και για την ψυχολογική κατάσταση του θύματος και την προσπάθεια των γιατρών να μην χάσει την όρασή της.

«Αυτή την στιγμή είναι σε τέτοια κατάσταση ψυχολογική αλλά και σωματική, που νομίζω είναι πρόωρο το να συνειδητοποιήσει επακριβώς τι έχει συμβεί και τι πρόκειται να επακολουθήσει. Βλέπει τα εγκαύματα που έχει σε όλο το υπόλοιπο σώμα και συνεπώς αντιλαμβάνεται πως θα είναι κατο πρόσωπο της. Οι γιατροί κάνουν ακόμα προσπάθεια να σώσουν την όρασή από το μάτι της. Δεν είναι σίγουρο ότι θα σωθεί η όραση της από το αριστερό της μάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Θα ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο»

Κλείνοντας ο κ. Λύτρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα έχει αποτέλεσμα η έρευνα της αστυνομίας αφήνοντας το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση.

Υποστήριξε δε ότι δεν ισχύει ότι υπάρχει κατάθεση από οδηγό ταξί που φέρεται να έχει μεταφέρει την φερόμενη δράστη.

«Είναι πολύ σημαντικό να ακουστεί ότι η δράστης αποδεχόταν το ενδεχόμενο και να την σκοτώσει για αυτό και όταν θα ασκηθεί ποινική δίωξη, θα ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Η εύκολη σκέψη για τον οποιοδήποτε είναι ότι υπάρχει κάτι προσωπικό. Τα σενάρια είναι πολλά.  Η δράστης γνώριζε ότι μπορεί και να την σκοτώσει αλλά ήξερε ότι θα μπορούσε και να την σκοτώσει» κατέληξε ο δικηγόρος του θύματος.

 

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Λύτρα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

 


Copyright © 2020 RThess All rights reserved