ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: «Να αντικατασταθούν άμεσα τα ληγμένα αλεξίσφαιρα» (AUDIO)

2/6/2020 7:43:40 μμ

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: «Να αντικατασταθούν άμεσα τα ληγμένα αλεξίσφαιρα» (AUDIO)

Την ανησυχία της εκφράζει μέσω εγγράφου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τα ληγμένα αλεξίσφαιρα που χρησιμοποιούνται στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης, Τσαϊρίδη Θεόδωρο ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: « αυτή τη στιγμή 170 αλεξίσφαιρα γιλέκα πρόκειται να λήξουν στις 7 Ιουνίου ενώ άλλα 260 πρόκειται να λήξουν στα τέλη του Σεπτεμβρίου».

Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη. «Ακούμε συνεχώς  για μεγάλους διαγωνισμούς, όπου θα χορηγηθούν στην αστυνομία μεγάλες ποσότητες υλικοτεχνικής υποδομής, δεν έχουμε δει όμως τίποτα από όλα αυτά», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ο κ Τσαϊρίδης υποστηρίζει ότι αν δεν αντικατασταθούν τα ληγμένα αλεξίσφαιρα, τότε οι αστυνομικοί θα προβούν σε κινητοποιήσεις. «Μιλάμε για απαραίτητο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν καθημερινά οι ίδιοι οι αστυνομικοί, για να μπορούν να προσφέρουν και το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες», σημειώνει ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Αναλυτικά το έγγραφο

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο, κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ) για τα ληγμένα αλεξίσφαιρα στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επανέρχεται για να καταγγείλει εκ νέου την μη πρόβλεψη αντικατάστασης των αλεξίσφαιρων γιλέκων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.
Όπως ενημερωθήκαμε, το τελευταίο διάστημα έχουν λήξει και πρόκειται να λήξουν μέχρι 7-6-2020, συνολικά 170 αλεξίσφαιρα, εκθέτοντας τους υπηρετούντες Αστυνομικούς σε κίνδυνο ζωής κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.
Παρότι το ζήτημα έχει τεθεί επανηλειμμένα, μέχρι σήμερα, δεν έχουν χορηγηθεί νέα αλεξίσφαιρα. Σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, μας γνωστοποιήθηκε ότι τα ανάλογα αλεξίσφαιρα υπάρχουν, πλην όμως εκκρεμεί ο βαλλιστικός έλεγχος για να αποδοθούν στην Υπηρεσία. Η διαδικασία αυτή δεν έχει τελεσφορήσει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα, μεγάλος αριθμός Αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης να κινδυνεύει να παροπλιστεί εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα από την Ελληνική Αστυνομία δεν συνάδει με τη σοβαρότητα του έργου που προσφέρουν οι συνάδελφοί μας. Η διάρκεια ζωής του γιλέκου δεν είναι ένα αμελητέο τεχνικό χαρακτηριστικό αλλά αποτελεί το άλφα και το ωμέγα της ασφαλούς χρήσης του.

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

Μολονότι αναφερόμαστε σε απαραίτητο αμυντικό εξοπλισμό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εκτέλεση του αστυνομικού έργου, παρατηρούμε ότι η προσέγγιση εκ μέρους των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών είναι γραφειοκρατική και προκαλεί κωλύματα. Η Ένωσή μας τονίζει την ανάγκη αναθεώρησης του τρόπου διεξαγωγής των διαγωνισμών προμηθειών και απόδοσης αυτών, καθώς αποδεικνύεται ότι οι ισχύουσες διαδικασίες του Σώματος συχνά παρουσιάζουν καθυστερήσεις και διάχυση ευθυνών.
   
Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2020
     
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος


Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα:

Copyright © 2020 RThess All rights reserved