ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κ. Ζέρβας για ΟΑΣΘ: Η Αθήνα έχει έξι ΜΜΜ, η Θεσσαλονίκη έχει μισό (video)

5/6/2020 6:03:04 μμ

Κ. Ζέρβας για ΟΑΣΘ: Η Αθήνα έχει έξι ΜΜΜ, η Θεσσαλονίκη έχει μισό (video)

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μεταξύ άλλων μίλησε για το επίμαχο θέμα της κατασκευής του μετρό στη Θεσσαλονίκη, για την καθαριότητα και την υγιεινή στην πόλη μετά το lockdown, αλλά και για το τελευταίο- χθεσινό επεισόδιο ξυλοδαρμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

«Μετρό το 2023 και σχεδιασμός νέου ΟΑΣΘ»

«Το μετρό μπορεί να ολοκληρωθεί το 2013», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανάγκη σχεδιασμού νέου του ΟΑΣΘ.  «Παράλληλα σχεδιάζεται και νέος ΟΑΣΘ. Γιατί η Αθήνα έχει 6 Μ.Μ.Μ. Η Θεσσαλονίκη έχει μισό- τα λεωφορεία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Ζέρβας.

 

Ο κόσμος τριπλασιάστηκε μετά την καραντίνα

Αναφερόμενος στον τομέα της καθαριότητας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος με το άνοιγμα της εστίασης,  γιατί μέχρι τώρα, ο κόσμος συνωστιζόταν στην παραλία της Θεσσαλονίκης και αυτό αύξανε τον όγκο των σκουπιδιών.

«Πριν τον κορωνοϊό,  οι υπάλληλοι του δήμου στην καθαριότητα μάζευαν κάθε βράδυ από τη παραλία 200 σακούλες με σκουπίδια. Αυτός ο όγκος μετά τον κορωνοϊό τριπλασιάστηκε, οι σακούλες έγιναν 600. Και αυτό γιατί τριπλασιάστηκε και ο κόσμος. Είναι πολύ καλό που άνοιξε η εστίαση,  προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. », τόνισε ο κος Ζέρβας.

 

Μεμονωμένα περιστατικά οι συμπλοκές αλλοδαπών

Για το συμβάν της συμπλοκής των νεαρών αλλοδαπών ατόμων που συνέβη τα ξημερώματα στην Αγ. Θεοδώρας, ο κος  Ζέρβας υπογράμμισε: «Δεν είναι τόσο συχνά αυτά τα περιστατικά.

Πρόκειται γα μεμονωμένο επεισόδιο. Πρόσφατα εγκαινιάσαμε το συντονιστικό κέντρο Δημοτικής Αστυνομίας και Ελληνικής Αστυνομίας, ούτως ώστε να υπάρχει καλύτερη επίβλεψη σε θέματα κυκλοφορίας, παραβατικότητας, μικροεγκλημάτων , παραεμπορίου».

 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 


Copyright © 2020 RThess All rights reserved