ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


«Δεν φέρει καμιά ευθύνη το υπουργείο» - Η απάντηση στο ΡΘ για το ακατάλληλο περιτύλιγμα βιβλίων (audio)

16/9/2020 5:04:48 μμ

«Δεν φέρει καμιά ευθύνη το υπουργείο» - Η απάντηση στο ΡΘ για το ακατάλληλο περιτύλιγμα βιβλίων (audio)

Θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ του Open σχετικά με βιβλία της Ε’ και Στ’ δημοτικού που μοιράστηκαν στους μαθητές με ακατάλληλο περιτύλιγμα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για βιβλία του μαθήματος των εικαστικών τα οποία είχαν για περιτύλιγμα διαφήμιση για αυξητική στήθους.
 
Το Ράδιο Θεσσαλονίκη επικοινώνησε με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Αλέξανδρο Κόπτση ο οποίο μιλώντας στο μαγκαζίνο τόνισε ότι ούτε το υπουργείο ούτε η περιφερειακή διεύθυνση έχουν ευθύνη.
 
«Κάποιος υπάλληλος πιθανόν, κάποιας εργολαβικής εταιρείας που συσκεύαζε τα βιβλία χρησιμοποίησε τέτοιο χαρτί που πιθανόν να είχε κάποια εικόνα. Αυτό λοιπόν πήγε στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί πέταξαν το περιτύλιγμα και έδωσαν τα βιβλία στα παιδιά. Κάποιος υπάλληλος, αμέλεια αν θέλετε υπαλλήλου, που δεν έφτασε ποτέ σε μαθητή, αλλά προφανώς σε κάποιο σχολείο περιστασιακά, δεν μπορεί να γίνεται θέμα».
 
Παράλληλα, ο κος Κόπτσης επιτίθεται σε αυτούς που το αναγάγουν σε πρώτο θέμα επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κακεντρέχεια και για υποκινούμενο θέμα. «Το θεωρώ κακεντρέχεια, θεωρώ ότι είναι υποκινούμενο από κάποιους ανθρώπους και είναι κρίμα να ασχολούμαστε με τέτοια περιστατικά την στιγμή που γίνεται ένας γιγάντιος αγώνας με τέτοια επιτυχία στην έναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων».
 
Ακούστε το σχετικό απόσπασμα εδώ:
Φωτογραφία από moritz320 από το Pixabay
Copyright © 2020 RThess All rights reserved