ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Διεθνής μαφία διαρρήξεων ρήμαζε εταιρείες και χρηματοκιβώτια

6/12/2018 4:24:06 μμ

Διεθνής μαφία διαρρήξεων ρήμαζε εταιρείες και χρηματοκιβώτια

Σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αττική. Ταυτοποιήθηκαν 6 αλλοδαποί.
Πάνω από 340.000 ευρώ η λεία. Δύο από τους δράστες είχαν συλληφθεί στην Γαλλία το καλοκαίρι για διάρρηξη χρηματοκιβωτίου σε κατάστημα.
Σε βάρος άλλου εμπλεκόμενου εκκρεμεί Ερυθρά Αγγελία για περίπτωση απάτης που διέπραξε στην Αλβανία το 2014, και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών.
Τα μέλη της οργάνωσης δεν διέθεταν μόνιμη διαμονή στη χώρα μας και μετά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων αποχωρούσαν άμεσα από αυτήν.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας:Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πέντε (5) διαρρήξεις εταιρειών και χρηματοκιβωτίων από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες έξι (6) αλλοδαποί, ηλικίας από 28 έως 52 ετών, ένας εκ των οποίων συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (05-12-2018), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης.

Σημειώνεται ότι, δύο εκ των δραστών συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2018 από τις Γαλλικές Αρχές για διάρρηξη καταστήματος στην Γαλλία και αφαίρεση χρηματικού ποσού από το εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου του ενώ σε βάρος του 52χρονου εκκρεμεί Ερυθρά Αγγελία για περίπτωση απάτης που διέπραξε στην Αλβανία το 2014, για την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση (3) ετών.

Σε βάρος των έξι αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης - Συμμορίας και για Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, οι δράστες από τον Φεβρουάριο του 2016 έως και αρχές Μαΐου 2016, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα διεθνικού χαρακτήρα με διαρκή δράση και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπραξαν πέντε (5) διαρρήξεις εταιρειών και χρηματοκιβωτίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Χαλκιδικής.

Η λεία τους περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των (344.607) ευρώ και αντικείμενα αξίας περίπου (50.000) ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της οργάνωσης δεν διέθεταν μόνιμη διανομή στη χώρα και μετά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων αποχωρούσαν άμεσα από αυτήν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Copyright © 2019 RThess All rights reserved