ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Στην Αθήνα και το ΣτΕ οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης

22/1/2019 2:26:20 μμ

Στην Αθήνα και το ΣτΕ οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης

Οι συνταξιούχοι θα μεταβούν από σήμερα το βράδυ στην Αθήνα για να υποστηρίξουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις συντάξεων, τα αναδρομικά  και τα δώρα από τον Ιουλίου του 2015.


Το Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ κάλεσε τον ΕΦΚΑ για έλεγχο, μετά από προσφυγή του σωματείου συνταξιούχων «Η Συσπείρωση».

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τα μέλη του σωματείο παρουσιάζοντας σχετικά έγγραφα  για το πως οι μειώσεις συντάξεων παρά το γεγονός ότι θεωρούνται αντισυνταγματικές, συνεχίζονται ακόμα και σήμερα. 

Ο πρόεδρος του σωματείου, Βασίλης Παρτάλης, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε μη δημοκρατικό αυτό που συμβαίνει, καθώς υπάρχουν 4 αποφάσεις του ΣτΕ και συνεχίζουν να μειώνουν τις συντάξεις.  Μέχρι στιγμής 1.300 συνταξιούχοι από τα 2000 μέλη που έχει το σωματείο, έχουν κατάθεση αγωγές για τις περικοπές και τις μειώσεις συντάξεων.

Τα μέλη του σωματείου υποστήριξαν πως για παραπάνω από 3,5 χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία όλων των κλάδων συνταξιοδότησης δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του ΣτΕ που αφορούν τους συνταξιούχους. Επίσης δεν καταβάλλονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα άδειας, τα οποία περικόπηκαν με τον νόμο 4093/12, σύμφωνα με το σωματείο.

«Η Συσπείρωση» σε αίτημα που κατέθεσε στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στις 13/10/2016 για να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας, πήρε την απάντηση πως η διοίκηση θα απευθυνθεί εγγράφως στο Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να λάβει οδηγίες για την συνολική και ενιαία αντιμετώπιση του θέματος.  Το σωματείο 1,5 χρόνο μετά προχώρησε και σε δεύτερο αίτημα για να ενημερωθεί σχετικά με το προηγούμενο και η νέα απάντηση που πήρε ήταν πως δεν υπάρχει νεότερη αλληλογραφία επί του θέματος.   

Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, το σωματείο συνταξιούχων θα πραγματοποίησει πορεία προς τη Βουλή. «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ'» θα διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ λεωφορεία, για Αθήνα που θα αναχωρήσουν το βράδυ της Τρίτης στις 00:00 από το Άγαλμα Βενιζέλου.
Copyright © 2019 RThess All rights reserved