ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Ν. Ταχιάος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Κάμερες στη Νέα Παραλία – Κράσπεδο στη Λαμπράκη – Ιδιώτες χωρίς απολύσεις στην Καθαριότητα

11/2/2019 2:06:15 μμ

Ν. Ταχιάος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Κάμερες στη Νέα Παραλία – Κράσπεδο στη Λαμπράκη – Ιδιώτες χωρίς απολύσεις στην Καθαριότητα

Προβληματική χαρακτήρισε την κατάσταση στην Καθαριότητα της Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος.


Τόνισε πως η πόλη είναι σε άθλια κατάσταση και πως τρωκτικά κυκλοφορούν σε κεντρικούς δρόμους. Επανέλαβε την πρόθεσή του τμήματα της καθαριότητας να πάνε σε ιδιώτες κάνοντας λόγο για μείωση του κόστους αποκομιδής, μείωση που θα την δουν οι πολίτες στα ανταποδοτικά τέλη. Ξεκαθάρισε πως η δομή της καθαριότητας θα αλλάξει χωρίς απολύσεις εργαζομένων σημειώνοντας πως θα δοθεί βάρος στο σάρωμα. 

Σχολιάζοντας το θέμα της κλοπής τόνων χαλκού από τη Νέα Παραλία, ο Ν. Ταχιάος υποστήριξε πως πρέπει να μπουν κάμερες με ειδικό λογισμικό ώστε να μην καταγράφουν πρόσωπα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Μαζί με τις κάμερες πιθανόν να χρειάζεται και φύλαξη. «Καθυστέρησε η διοίκηση Μπουτάρη. Έχασε έσοδα από τη μη αξιοποίηση των κτηρίων στην Ν. Παραλία» συμπλήρωσε.

Για το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στα διπλοπαρκαρισμένα και τριπλοπαρκαρισμένα που δημιουργούν τεράστιο ζήτημα. Μεταξύ άλλων έδειξε θετικός στην τοποθέτηση πασάλων στην λεωφορειογραμμή της Βασιλίσσης Όλγας και αστυνόμευση της αριστερής λωρίδας για τα διπλοπαρκαρισμένα. Γι τα πασαλάκια στην Λαμπράκη ο κ. Ταχιάος πρότεινε να μπει ακόμα και κράσπεδο ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Για τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη στη Νέα Παραλία και τα σενάρια περί μαρίνας ο κ. Ταχιάος σχολίασε πως ο ελληνοπόντιος επιχειρηματίας είναι ιδιώτης και ενοικιαστής των τριών χώρων (Μακεδονία Παλάς, Γυάλινο Περίπτερο, Maison Crystal) και οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από τον ιδιοκτήτη που είναι το ελληνικό δημόσιο. Τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της Ν. Παραλίας. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτικός, σημείωσε. Ωστόσο εμφανίστηκε ανοιχτός για συζητήσεις και στην κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης.

Τέλος ερωτώμενος για το Σκοπιανό και την συζήτηση των τελευταίων ημερών μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή ξεκαθάρισε ότι ποτέ ο ίδιος δεν θα αποκαλέσει ποτέ «Μακεδόνα» οποιονδήποτε αυτοδιοικητικό παράγοντα και μη από την γείτονα χώρα.
Copyright © 2019 RThess All rights reserved