ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Νίκος Ανδρουλάκης στο ΡΘ «Υπάρχει μια απαξίωση της πολιτικής»

21/2/2019 3:30:21 μμ

Νίκος Ανδρουλάκης στο ΡΘ  «Υπάρχει μια απαξίωση της πολιτικής»

Έντονη κριτική  προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις επιλογές της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά άσκησε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη  του σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ο  κ. Ανδρουλάκης με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα τις μετεγγραφές στελεχών της Κεντροαριστεράς προς τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «έχουμε να κάνουμε με επικοινωνιακά παιχνίδια, που σκοπό έχουν να αποδομήσουν την προσπάθεια που κάνουμε, και που θα τα χαρακτήριζα ως προεκλογικές πατέντες δίχως προγραμματικό χαρακτήρα»

« Το ηθικό πλεονέκτημα του ΚΙΝΑΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ»Παράλληλα αναφορά υπήρξε και για την ηθική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, με τον ευρωβουλευτή να τονίζει ότι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του ΚΙΝΑΛ και της Κουμουνδούρου, είναι ότι « όταν εμείς θέλαμε να διαμορφώσουμε ένα ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο καλέσαμε τους πολίτες να έρθουν κοντά μας και και αυτοί με μια αθρόα συμμετοχή πάνω από 200.000 άτομα, έδωσαν μια νέα κατάσταση και πραγματικότητα στον χώρο.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας  σηκώνει το τηλέφωνο και κάνει συναλλαγές την μια με τους βουλευτές του Καμμένου και από την άλλη με τους δικούς μας, προτείνοντας τους να γίνουν υπουργοί, ενώ πριν από λίγους μήνες τα ίδια πρόσωπα έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη απάτη και συμμορία της μεταπολίτευσης», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

« Η κριτική προς την Φώφη Γεννηματά»


Στο ίδιο κλίμα και σε έντονο ύφος ο κ. Ανδρουλάκης έστρεψε τα «βέλη» του και προς την κα Γεννηματά λέγοντας πως «οι επιλογές της ήταν άστοχες και υποστηρίζοντας ότι εγώ δεν κρύβομαι και πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απαξίωση της πολιτικής από τους πολίτες».« Η άλωση της Κεντροαριστεράς»


Επιπροσθέτως  και σε σχέση με όσους βλέπουν σχέδια άλωσης της Κεντροαριστεράς, ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως « έχουμε δύο προτάσεις για την Κεντροαριστερά. Η μία είναι ένα τραπέζι παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων και η άλλη είναι μια προγραμματική συμφωνία με τεράστια συμμετοχή του ελληνικού λαού πέρυσι τον Νοέμβριο.»

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο-όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης, « το ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να ασχολείται καθόλου, αλλά να προχωρήσει προσηλωμένο στην προσπάθεια των εθνικών εκλογών προκειμένου να φέρουμε ένα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές, δίχως να ασχολούμαστε με παρακμιακά φαινόμενα»


« Τα λάθη του παρελθόντος και η επόμενη ημέρα των εκλογών»


Εκτός από τις αναφορές για τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας, ο ευρωβουλευτής προχώρησε και στην παρουσίαση των δικών του πεποιθήσεων σχετικά με το μέλλον της Κεντροαριστέρας, τα λάθη του παρελθόντος και την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ειδικότερα με δηλώσεις του συνέστησε « ψυχραιμία και ενότητα ενόψη και του συνεδρίου που έρχεται μπροστά μας, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έχουν γίνει.

Ακριβώς για αυτό, εγώ προσωπικά δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, αλλά έχω την ατζέντα μου, την οποία μάλιστα και κατέθεσα ως υποψήφιος για την Κεντροαριστερά οχι κρυπτομενος στις Βρυξέλες, αλλά κάνοντας καμπάνια στην Ελλάδα και υποστηρίζοντας ότι ότι δεν πρεπει να υπάρχουν πολλαπλές κοινοβολευτικές ομάδες, έτσι ώστε να έχουμε έναν ενιαίο θεσμό.


Όπως ήταν φυσιολογικό από τα «πυρά» του κ.Ανδρουλάκη δεν ξέφυγε και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως τόνισε « αυτή τη στιγμή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να τελειώσουν τον χώρο μας προκειμένου να έχουμε έναν νέο δικομματισμό και αυτό είναι κάτι που δεν θα τους το επιτρέψουμε. Και σε αυτό θα βοηθήσει η προίκα των 212 χιλιάδων, προκειμένου  με την στρατηγική και με σοβαρές κινήσεις να μην τους επιτρέψουμε.


Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση συνεργασίας με τη Νέ Δημοκρατία δήλωσε πως « εάν πάρουμε ένα ισχυρό ποσοστό και υπάρχει εθνική ανάγκη, τότε προφανώς θα συζητήσουμε με προγραμματική συμφωνία με δικές μας προτεραιότητες»


Εν κατακλείδι σχετικά με τις εκλογές, όποτε και αν αυτές ορισθούν ο κ.Ανδρουλάκης θα ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες την σύμπλευση του με την κα Γεννηματά, ενώ στο ενδεχόμενο να επιστρέψει η λίστα στις ευρωεκλογές τόνισε ότι « αν φθάσει σε αυτό το σημείο ο κ.Τσίπρας, τότε μιλάμε για μια δημοκρατική διολίσθηση και θα είναι ένα απαράδεκτο πράγμα το οποίο θα μειώσει τη δημοκρατία, προκειμένου να ελέγξει το κόμμα του. Αυτά είναι χυδαιότητες και αν λάβουν χώρα πρις τις ευρωεκλογές, αυτό θα είναι προϊόν ξεκάθαρης διαπραγμάτευσης κάτω από το τραπέζι του κ.Τσίπρα με άλλους παράγοντες που θέλει να βολέψει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο»Copyright © 2019 RThess All rights reserved