ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Ο ιδρυτής του 'Ουράνιου Τόξου' στο ΡΘ: 'Δείγμα δημοκρατίας η αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα'

26/2/2019 12:27:28 μμ

Ο ιδρυτής του 'Ουράνιου Τόξου' στο ΡΘ: 'Δείγμα δημοκρατίας η αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα'

Στον απόηχο του ρεπορτάζ του BBC, το οποίο άναψε φωτιές λόγω των αναφορών του σε καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα 'Ουράνιο Τόξο' Παύλος Βοσκόπουλος.

"Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο - τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις" δήλωσε.

"Βεβαίως" ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι δείγμα δημοκρατίας, σε μία πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα. 

"Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της" υπογράμμισε. 

Σε ότι αφορά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας η απάντηση ήταν θετική. " Είναι η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. Μιλάμε για σύγχρονες μορφές γλωσσικής έκφρασης" είπε.

Πρόσθεσε πως αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο, "όπως βέβαια" συμπλήρωσε " οι σύγχρονοι πολίτες δεν έχουνε άμεση σχέση με τον Σωκράτη και τον Περικλή".  
Copyright © 2020 RThess All rights reserved