ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Μπουτάρης για Νοτοπούλου: Της εύχομαι να βγει δήμαρχος - Εγώ στηρίζω Λεκάκη

14/3/2019 3:23:34 μμ

Μπουτάρης για Νοτοπούλου: Της εύχομαι να βγει δήμαρχος - Εγώ στηρίζω Λεκάκη

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, είχε σήμερα στο γραφείο του, η υποψήφια δήμαρχος, Κατερίνα Νοτοπούλου.


Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη και θεσμική συνάντησή τους από τότε που η κ. Νοτοπούλου αποχώρησε από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και η πρώτη με την ιδιότητά της ως υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε μεταξύ άλλων πως έχει πολλές κοινές αντιλήψεις με την κυρία Νοτοπούλου και πως η πορεία καθ'όλη τη διάρκεια που ήταν στο υπουργείο, ήταν πολύ επωφελής για την πόλη. Επίσης σημείωσε πως εάν καταφέρει να βγει δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα μπορέσει να προχωρήσει  το έργο που ο ίδιος ξεκίνησε.

"Είχαμε την εθιμοτυπική συνάντηση με την κ. Νοτοπούλου, αυτή τη φορά ως υποψήφια δήμαρχο. Της ανέφερα  ποια είναι τα πράγματα που έχουν προχωρήσει, που είναι σε εκκρεμότητα. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές κοινές αντιλήψεις.  Της εύχομαι καλή επιτυχία και η καλή επιτυχία δεν είναι μόνο μια καλή θέση αλλά κάτι παραπάνω. Η πορεία της κυρίας Νοτοπούλου σε όλη τη διάρκεια που ήταν στο υπουργείο ήταν πολύ επωφελής για το δήμο Θεσσαλονίκης και αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί. Εάν καταφέρει να βγει δήμαρχος, που της το εύχομαι, πιστεύω ότι θα προχωρήσει πολύ το έργο που εμείς ξεκινήσαμε. (Παράκτια συγκοινωνία, πλατεία Διοικητηρίου, φοιτητικές εστίες)." δήλωσε για την συνάντηση που είχε με την κυρία Νοτοπούλου ο δήμαρχος της πόλης.

Όσον αφορά τη στήριξη του προς τους άλλους υποψηφίους δημάρχους τόνισε πως δεν έχει δηλώσει τη στήριξη του σε κανέναν παρά μόνο στον Πέτρο Λεκάκη και τον συνδυασμό "Θεσσαλονίκη Πρώτη".

"Εγώ δεν δήλωσα τη στήριξη μου σε κανέναν εκτός από τα παιδιά της πρωτοβουλίας με τους οποίους έχω συναισθηματικό δεσμό και θα τους βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο για να είναι κοντά στην επόμενη διοίκηση. Για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι ομάδα αυτή μπορεί να χτυπήσει το δήμο. Δεν καταλαβαίνω μια ευγενική δήλωση που έκανα σε όλους που με επισκέφτηκαν, είτε λέγεται Ταχιάος, είτε Ορφανός, δεν νομίζω ότι αυτό λέγεται στήριξη αλλά μια ευγενική λέξη για τον αγώνα που κάνει ο καθένας. Αυτοί απλά ήρθαν για να δουν το δήμο θεσμικά." σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Από την μεριά της η Κατερίνα Νοτοπούλου, τόνισε πως ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη, πως κατάφερε με την μάχη που έδωσε να απαλλάξει  την πόλη από το σκοτάδι και πως μοιράζονται ένα κοινό όραμα.

"Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δήμαρχο. Ήταν μια βαθιά πολιτική συζήτηση καθώς ο δήμαρχος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη, έδωσε μια μάχη, απάλλαξε την πόλη από το σκοτάδι. Αυτό τη στιγμή υπάρχει ένας δήμος που είναι οικονομικά υγιής και θεωρώ ότι θα είμαστε μαζί στην προσπάθεια μας να μην επανέλθουν στη διοίκηση άνθρωποι που θέλουν τα συμφέροντα να κάνουν πάρτι. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και σε αυτό δουλέψαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει μητροπολιτικό χαρακτήρα στις συγκοινωνίες, στη διαχείριση των απορριμμάτων και φυσικά στο νερό. Ο Γιάννης ο Μπουτάρης είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να είναι αρωγός στην επόμενη διοίκηση. Θεωρώ ότι προχωράμε μαζί για μια πόλη πράσινη, για μια πόλη καθαρή, για μια πόλη για όλους." ανέφερε αρχικά

Αναφερόμενη στο gay pride, σημείωσε πως αυτό  δεν είναι το ενοχλητικό ζήτημα στην πόλη αλλά είναι ένα στοίχημα βαθιά δικαιωματικό για μια προσπάθεια για μια πόλη  όλους τους πολίτες.

Επίσης πληροφορήθηκε από τον δήμαρχο  για τα τεχνικά ζητήματα της πόλης, το οργανόγραμμα και τις θέσεις εργασίας. Πάνω σε αυτό αυτά δήλωσε πως γνωρίζει  πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη του δήμου για προσωπικό και για πόρους, λόγο της αρμοδιότητας της στο ΥΜΑΘ.

Τέλος σημείωσε πως την επόμενη θα παρουσιάσει  τις προτάσεις και τις ιδέες για να προχωρήσει η πόλη, με τον συνδυασμό.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:
Copyright © 2019 RThess All rights reserved