ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


ΑΠΘ: Οι φοιτητές αναλαμβάνουν δράση κατά των ναρκωτικών

14/3/2019 9:25:49 μμ

ΑΠΘ: Οι φοιτητές αναλαμβάνουν δράση κατά των ναρκωτικών

Πρωτοβουλία των φοιτητών του ΑΠΘ για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης των ναρκωτικών στο πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών του Πανεπιστημίου δημιούργησε μία φόρμα έτσι ώστε ο κάθε φοιτητής, καθηγητής, εργαζόμενος του Πανεπιστημίου αλλά και πολίτης να μπορεί να κοινοποιήσει στην επιτροπή κατά των Ναρκωτικών ένα περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψη του με στόχο την ενημέρωση σε τακτική βάση, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της Αστυνομίας.

Δείτε την ανακοίνωση«Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αγαπητοί συμπολίτες, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε μετά την συλλογική πίεση που δημιουργήθηκε με την συλλογή 2000 και πλέον υπογραφών στην διαμαρτυρία για το ναρκεμπόριο στο ΑΠΘ, έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και σύλληψη πολλών μελών σπείρας ναρκεμπορίου που δραστηριοποιούνταν στο πανεπιστήμιο.

Ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και δεν πρόκειται να λυθεί -αντιθέτως, θα επιδεινωθεί εκ νέου- εφόσον δεν εδραιωθεί σε όλους η πεποίθηση πως δεν είναι δυνατόν μέσα στο προαύλιο ενός σχολείου να πωλούνται ναρκωτικά. Η πίεση πρέπει να είναι συνεχής ώστε να μην επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση.

Ως μέλη της συντονιστικής, επιχειρήσαμε στο διάστημα που μεσολάβησε να βρούμε έναν τρόπο ώστε το θετικό προηγούμενη της συλλογικής συμμετοχής να συνεχιστεί. Πρόθεση μας ήταν τη διαχείριση και δημοσιοποίηση του ζητηματος να αναλάβει το ίδιο το πανεπιστήμιο, αλλά καθώς αυτό δεν κατέστη εφικτό, θέλουμε να προσπαθήσουμε με την βοήθεια όλων σας να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Ο στόχος είναι κάθε φοιτητής, εργαζόμενος, πολίτης που κινείται στο ΑΠΘ να μπορεί να αναφέρει περιστατικά ναρκεμπορίου που πέφτουν στην αντίληψη του. Μπορείτε είτε να στείλετε μήνυμα στην σελίδα, είτε αν κάποιος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, να συμπληρώσει την φόρμα google που δημιουργήσαμε.

Σε αυτήν μπορείτε να αναφέρετε μέρα,ώρα και σημείο όπου γίνατε αυτόπτες μάρτυρες εμπορίας ναρκωτικών. Τα μέλη της ομάδας θα συλλέγουν και θα ταξινομούν τις πληροφορίες και στη συνέχεια θα τις προωθούν στους αρμόδιους. Είμαστε πεπεισμένοι πως τα όποια θετικά αποτελέσματα υπήρξαν ως τώρα στο ζήτημα ήταν απόρροια της συλλογικής κινητοποίησης τόσων ανθρώπων και της πίεσης που ασκήθηκε μέσω της δημοσιότητας.

Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί η προσπάθεια είναι και πάλι με την πολύτιμη βοήθεια όλων σας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στην υποβάθμιση του πανεπιστημίου και στον κίνδυνο που απειλεί τη νέα γενιά.

Ζητάμε για ακόμη μια φορά τη βοήθεια σας για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα να κινούμαστε χωρίς φόβο μέσα στο πανεπιστήμιο. Παρακαλείσθε να συνδράμετε σε αυτήν την προσπάθεια στέλνοντας μηνύματα/συμπληρώνοντας την φόρμα ως αυτόπτες μάρτυρες και προωθώντας αυτή την δράση.

Βοηθήστε την φωνή μας να ακουστεί!» αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ».


Copyright © 2019 RThess All rights reserved