ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Ν. Ανδρουλάκης στο ΡΘ: 'Κεντροαριστερά δεν είναι οι κολλητοί του Καμμένου που θέλει να βάλει ο Τσίπρας στα ψηφοδέλτιά του

15/3/2019 10:20:44 πμ

Ν. Ανδρουλάκης στο ΡΘ: 'Κεντροαριστερά δεν είναι οι κολλητοί του Καμμένου που θέλει να βάλει ο Τσίπρας στα ψηφοδέλτιά του

Κρίσιμη στιγμή για την παράταξή μας οι ευρωεκλογές, δήλωσε στο ΡΘ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Η πρώτη μάχη θα κρίνει κατά πολύ και τη δεύτερη μάχη. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό ευρωψηφοδέλτιο με εμπειρία και με ανανέωση για να φέρουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι παρακαταθήκη για την επόμενη μάχη που είναι οι εθνικές εκλογές» ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το Μάιο ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι όλα είναι ανοιχτά. Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι έτοιμο ανεξαρτήτως των αποφάσεων του πρωθυπουργού για το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές.

«Πρέπει να φέρουμε ένα διψήφιο ποσοστό για να δείξουμε ότι απέναντι στη μισαλλοδοξία και τι διχόνοια που εκπορεύεται από τον δικομματισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μία άλλη δύναμη δημοκρατική, προοδευτική η οποία μπορεί να βοηθήσει στην Ελλάδα να επικρατήσει ο ορθολογισμός και όχι η ακρότητα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Απέκρουσε τις κατηγορίες που ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΙΝΑΛ ότι δεν ανήκει στον χώρο της κεντροαριστεράς αλλά έχει πάει προς τα δεξιά, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που αλλάζει το νόμο για να μπορέσει να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιό του στελέχη των ΑΝΕΛ. «Δεν υπάρχει πια ντροπή» υπογράμμισε.

Για τη μετακίνηση στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ανδρουλάκης παραδέχθηκε ότι ήταν ατυχείς επιλογές ωστόσο υπογράμμισε τις ευθύνες του Α. Τσίπρα σε αυτό. « Δεν έχει ευθύνη μόνο αυτός που παίρνει το αντίδωρο αλλά και αυτός που δίνει» σημείωσε και υπογράμμισε πως αυτό αποδεικνύει τον κώδικα αξιών του κ. Τσίπρα.

«Αυτή τη στιγμή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι του Καραμανλικού μετώπου της ΝΔ, οι κολλητοί του Καμμένου, και συνεχίζουμε να λέμε ότι αυτό είναι κεντροαριστερά; Εγώ δεν το θεωρώ κεντροαριστερά αλλά ένα θεσμό εξουσίας μόνο για την εξουσία» συμπλήρωσε.

Με φόντο το Brexit ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως οι Βρετανοί έπεσαν και αυτοί θύματα των ψεμάτων και των face news όπως και οι Έλληνες και σήμερα η χώρα έχει μπει σε αχαρτογράφητα νερά, η Τερέζα Μέι με την πλάτη στον τοίχο και εκλιπαρούν για ένα soft Brexit .

«Στην πολιτική πρέπει να επικρατεί ο ορθός λόγος και η πραγματικότητα. Όταν επικρατεί η δημαγωγία αυτά είναι τα αποτελέσματα είναι για τους ανίσχυρους είτε για τους πολύ ισχυρούς» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Copyright © 2019 RThess All rights reserved