ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Αύριο η απόφαση για τους τρεις συνδυασμούς που «κόπηκαν» για το δήμο Θεσσαλονίκης

15/5/2019 5:45:24 μμ

Αύριο η απόφαση για τους τρεις συνδυασμούς που «κόπηκαν» για το δήμο Θεσσαλονίκης

Μετατέθηκε για αύριο η  δημοσίευση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για τις τρεις παρατάξεις που «κόπηκαν» για τις  αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, οι οποίες ανακηρύχθηκαν για τυπικούς λόγους.


Η απόφαση αναμενόταν να κοινοποιηθεί σήμερα το πρωί, αλλά μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Τελικά, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου έγινε γνωστό ότι η απόφαση θα δημοσιευτεί αύριο.

Οι τρεις συνδυασμοί υποψηφίων είναι οι «Γίνεται Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια, «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον δήμο Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάση.

Το Πρωτοδικείο δεν τους ανακήρυξε το περασμένο Σάββατο, επειδή στις δηλώσεις που κατέθεσαν δεν αναφέρονταν ρητά τα ονόματα των υποψηφίων για τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας.

Κατά της μη ανακήρυξής τους οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί κατέθεσαν ενστάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Οι νομικοί τους εκπρόσωποι έκαναν λόγο για τυπική παράλειψη και την απέδωσαν σε παραδρομή, ενώ τόνισαν ότι σε περίπτωση αποκλεισμού τους, ένα τμήμα του εκλογικού σώματος των Θεσσαλονικέων θα στερηθεί της δυνατότητας έκφρασης.
Copyright © 2020 RThess All rights reserved