ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


3ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

18/5/2019 3:19:48 μμ

3ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

Με την πολύχρωμη πορεία ολοκληρώθηκε το 3ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride.

Το πρωί μέλη της ΛΟΑΤΚΙΑ κοινότητας συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και από εκεί ξεκίνησαν πορεία με δρομολόγιο Εγνατία- Εθνικής Αμύνης- Τσιμισκή και κατάληξη στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Με κεντρικό σύνθημα «Ζακ/Ζάκι σημαίνει αντεπίθεση» το Συντονιστικό για την προετοιμασία του 3ου Pride στοχεύει στη σύνδεση των αγώνων του λοατκια+*** κινήματος από το 1969 έως σήμερα, ακριβώς στην επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση των ομοφυλόφιλων, λεσβιών, αμφί και τρανς της Νέας Υόρκης στο bar Stonewall (εξού και το κεντρικό σύνθημα του Pride παραλλάσσει το "Stonewall means fight back")», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Επιπλέον, το 3ο Pride γίνεται και για την ανάμνηση των δολοφονημένων αδερφών μας (Hande Kader - Τουρκία, Marielle Franco - Βραζιλία, Ελένη Τοπαλούδη, Αγγελική Πέτρου, Γιαννούλα). Οι αγώνες του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie oh έδειξαν σε όλες, όλα και όλους το δρόμο της αντεπίθεσης στο ναζισμό/φασισμό, την πατριαρχία, το σεξισμό, το στίγμα της οροθετικότητας στον HIV, την τρανσφοβία και την ομοφοβία. Ο Ζακ δολοφονήθηκε το Σεπτέμβρη του 2018 από "φιλήσυχους πολίτες" και αστυνομικούς», προσθέτει.
Copyright © 2019 RThess All rights reserved