ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Εξελίξεις στην Τουρκία με φόντο τους S 400 και την ανατολική Μεσόγειο

12/6/2019 7:58:54 πμ

Εξελίξεις στην Τουρκία με φόντο τους S 400 και την ανατολική Μεσόγειο

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα ο Τ. Ερντογάν. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι S-400, ο αποκλεισμός των Τούρκων πιλότων από την εκπαίδευση στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 αλλά και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο με τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η Λευκωσία για τα πληρώματα των σκαφών που λαμβάνουν μέρος στις τουρκικές γεωτρήσεις. 

Χθες το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε αιφνιδιαστικά και τις 39 προεκλογικές συγκεντρώσεις που είχε προγραμματίσει στην Κωνσταντινούπολη ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στις 23 Ιουνίου.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν ανήγγειλε χθες ότι θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας για τους S-400.

Και όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου και νοτιότερα.

Χθες σημειώθηκε ρεκόρ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο παρακολουθώντας τη στρατιωτική άσκηση ‘Καταιγίδα’.

Μαζί με τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη, στο Αιγαίο κινούνται και τουρκικά πολεμικά πλοία τα οποία παρακολουθούν την εξέλιξη της άσκησης.

Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 60 πλοία του Πολεμικού ναυτικού, από φρεγάτες μέχρι υποβρύχια και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Την ίδια ημέρα θα κάνει επιθεώρηση του στόλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Copyright © 2020 RThess All rights reserved