ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


«Ξεσκουριάζει» η επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική

24/7/2019 10:40:43 πμ

«Ξεσκουριάζει» η επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική

Ξεπαγώνει όπως όλα δείχνουν  η επένδυση χρυσού στις Σκουριές, στην Χαλκιδική.
Για το θέμα είχε συνάντηση χθές η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ με τον διευθύνοντα σύμβουλο και στελέχη της Eldorado Gold.
Σε πρώτη φάση, συστήνεται μικτή επιτροπή προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε όλα τα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά θέματα της επένδυσης.
Η διοίκηση της εταιρείας έχει εκτιμήσει ότι λόγω της στασιμότητας της επένδυσης οι συσσωρευμένες ζημιές από το 2012 υπερβαίνουν τα 200 εκατ.


Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold κ. George Burns και τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα και συζήτησαν το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές.
Από την πλευρά της κυβέρνησης υπογραμμίστηκε η βούληση να στηριχθεί η επένδυση με σεβασμό φυσικά όλων των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων, όπως είχε δεσμευτεί επανειλημμένως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προκειμένου να προχωρήσει αυτή η εμβληματική επένδυση αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια μεικτή επιτροπή από ειδικούς του ΥΠΕΝ και της εταιρείας, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συζητήσουν όλα τα εκκρεμή θέματα περιβαλλοντικά, οικονομικά και αναπτυξιακά. 

Copyright © 2019 RThess All rights reserved