ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Όλη η φρίκη του πολέμου σε μία φωτογραφία- 5χρονη αγωνίζεται να σώσει την 7 μηνών αδελφούλα της

26/7/2019 8:42:42 πμ

Όλη η φρίκη του πολέμου σε μία φωτογραφία- 5χρονη αγωνίζεται να σώσει την 7 μηνών αδελφούλα της

Εικόνα- σοκ από τον πόλεμο στην Συρία. 5χρονη αγωνίζεται να σώσει την 7 μηνών αδελφή της ενώ «κρέμονται» μαζί από βομβαρδισμένο κτίριο.
Λίγο αργότερα το κτίριο κατέρρευσε. Η 5χρονη ηρωίδα έχασε την ζωή της.


Συμφωνα με δημοσίευμα του BBC, που επικαλείται το τοπικό μέσο SY-24, το τραγικό συμβάν συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη στην πόλη Αρίχα, στο Ιντλίμπ, αμέσως μετά από αεροπορική επιδρομή.

«Ο φωτογράφος αρχικά δεν μπορούσε να διακρίνει τίποτα λόγω της σκόνης που είχε σηκωθεί, όμως στη συνέχεια άκουσε τα κλάμματα και τις φωνές των παιδιών και του πατέρα τους», είπε το SY-24 στο BBC News.Ο δημοσιογράφος Bashar al-Sheikh τράβηξε με την κάμερά του την οικογένεια που είχε παγιδευτεί στα ερείπια, προτού αφήσει κάτω τον εξοπλισμό και τρέξει να τους βοηθήσει. Λίγες στιγμές αργότερα, όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, το κτίριο κατέρρευσε, προκαλώντας ακόμα πιο σοβαρούς τραυματισμούς στα δύο παιδιά, την πεντάχρονη Ριχάμ και την μόλις 7 μηνών Τούκα.

Τα κοριτσάκια απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια και διακομόσθηκαν εσπευσμένα σε τοπική κλινική. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερη κλινική στο Ιντλίμ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους.

Δυστυχώς, η πεντάχρονη ηρωίδα που έδωσε τόσο μεγάλη μάχη για να σώσει την αδελφούλα της υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το βρέφος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα πάντα με το BBC και το SY-24.

Ο πατέρας των κοριτσιών έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τον Amjad al-Abdullah, κάτοικο της Αρίχα, ο οποίος έχασε και την σύζυγό του στους βομβαρδισμούς της Τετάρτης.

Copyright © 2019 RThess All rights reserved