ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Πρόκληση Χ. Ακάρ προς την Ελλάδα: Μαζέψτε τα μυάλα σας

10/8/2019 3:38:28 μμ

Πρόκληση Χ. Ακάρ προς την Ελλάδα: Μαζέψτε τα μυάλα σας

Στα κατεχόμενα ο Τούρκος υπουργός άμυνας  Χουλουσί Ακάρ με προκλητικές δηλώσεις για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα, για αυτό πρέπει οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους, τόνισε.


«Οταν μιλάμε εμείς για ειρήνη, κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Οταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ. «Για αυτό πρέπει οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα γεγονότα αντικειμενικά», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία ανοιχτά της Κύπρου. «Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», ανέφερε ακόμη ο Ακάρ, που σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επεσήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υιοθέτησε μια πιο αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα, βλέποντας τα μαθήματα από το παρελθόν».

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στο νησί»
«Ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους», τόνισε ακόμη ο Χουλουσί Ακάρ, ενώ μέσω νέων διαβουλεύσεων για το Κυπριακό. Ακόμη, τόνισε τη σημασία της πολιτικής ισότητας και ασφάλειας για τους Τουρκοκύπριους.

Copyright © 2019 RThess All rights reserved