ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Μέτρα ανακούφισης για τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες στην Σαμοθράκη

13/8/2019 11:12:36 πμ

Μέτρα ανακούφισης για τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες στην Σαμοθράκη

Χωρίς πλοίο παραμένει η Σαμοθράκη, παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Ταλαιπωρία για εγκλωβισμένους τουρίστες.
Προχειρότητα και ερασιτεχνισμού με τα πλοία του νησιού. Τα δύο πλοία της ΣΑΟΣ που το εξυπηρετούσαν,  είναι παροπλισμένα λόγω βλαβών.
Προχθές χάλασε και το οχηματαγωγό ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ, που μπήκε εκτάκτως στην γραμμή.
Δεν πρόλαβε καν να ολοκληρώσει το παρθενικό του δρομολόγιο, καθώς παρουσίασε βλάβη. Επιστρέφει στον Πειραιά
Πληροφορίες ότι βρέθηκε άλλο πλοίο να κάνει το δρομολόγιο. Πρόκειται για το σκάφος Andros Jet, το οποίο θα ξεκινήσει δρομολόγια από την Τετάρτη.
Έχει μήκος 61 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 οχήματα.
Με ανακοίνωσή του στο Facebook o απερχόμενος δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Βίτσας ανακοίνωσε τα μέτρα για την υποστήριξη των ταλαιπωρημένων ταξιδιωτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πάνω στο λιμάνι μας, οι επισκέπτες του νησιού, κάλεσε το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, τους νυν Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δ.Σ, τον πρόεδρο και μέλη του συλλόγου επαγγελματιών, Δημοτικούς συμβούλους, για να οργανωθεί η διαχείριση της κρίσης.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ. Το πρόβλημα είναι διπλό, αφενός η κατά το δυνατό εξυπηρέτηση των εγκλωβισμένων ταξιδιωτών κι αφετέρου η αναζήτηση διεξόδου.
Αναφορικά με τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες:

Προτάθηκε στους επαγγελματίες κι έγινε άμεσα δεκτό οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να επιστρέψουν στα δωμάτια που νοίκιαζαν, δωρεάν ως προσφορά των επιχειρηματιών.

Θα γίνουν εκπτώσεις απ' τα καταστήματα της Καμαριώτισσας σε καφέδες, αναψυκτικά κ.α σε όλους τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες.

Όσοι από τους επισκέπτες ενδιαφέρονται μπορούν να έχουν ένα δωρεάν γεύμα στα καταστήματα του κ. Χαρανά, της κ. Αγγελώνια Μαρίνας, του κ. Γιαννέλου, του κ .Λαζάρου Στυλιανού ,του κ. Φωτεινού Φώτη και στην πιτσαρία «Φουρνέλο».

Ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ κι ο Περιφερειάρχης κος Μέτιος ανταποκρίθηκε άμεσα και η ενέργεια αυτή χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Αποφασίστηκε να γίνει παραχώρηση του γυμναστηρίου του Λυκείου Σαμοθράκης για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο και συγχρόνως παραχωρήθηκε χώρος από την εκκλησία της Καμαριώτισσας.

Δόθηκε η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από και προς το κάμπινγκ για όσους έμεναν εκεί και επρόκειτο να ταξιδέψουν.

Και οργανώνεται με εθελοντές η διάθεση σάντουιτς και νερού σε όσους έχουν ανάγκη
.
Όσοι από τους ντόπιους επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα παρακαλούμε να προσφέρουν οτιδήποτε για να βοηθήσουμε τους επισκέπτες μας στων οποίων την απίστευτη ταλαιπωρία συμπάσχουμε.

Copyright © 2019 RThess All rights reserved