ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Απόλυτη προτεραιότητα η ανάπτυξη της οικονομίας

30/8/2019 1:20:40 μμ

Κ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Απόλυτη προτεραιότητα η ανάπτυξη της οικονομίας

Μηνύματα για την οικονομία ενόψει ΔΕΘ έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στο ΥΜΑΘ.

"Ήρθα Θεσσαλονίκη από Βερολίνο εισπραττοντας και μεταφέροντας ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας" ανέφερε αρχικά στην τοποθέτηση του μετά το πέρας της σύσκεψης.

"Η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε υλοποιώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικά ένα συνεκτικό σχέδιο το οποίο θέτει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα" πρόσθεσε.

"Σας ευχαριστώ για το γεγονός που αναγνωρισατε ότι κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα υλοποιώντας μάλιστα και πριν την ώρα που είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά μια σειρά απο δεσμεύσεις μας όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, που θα την δουν οι Έλληνες πολίτες στα εκκαθαριστικά τους και κατά μέσο όρο θα πληρώσουν 22% λιγότερο από φέτος, δίνοντας μια σημαντική ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις" ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

" Χαίρομαι που είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε όλους τους παραγωγικούς φορείς από την Βόρεια Ελλάδα. Θέλουμε να υλοποιήσουμε μια συνεκτικη στρατηγική για όλη τη Βόρεια Ελλάδα στην οποία η Θεσσαλονίκη θα παίξει ένα πρωταγωνιστικο ρόλο και θα έχω την ευχέρεια την επόμενη εβδομάδα να εξαγγείλω το σχέδιο μας για όλη την χώρα" συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συνολικά τριάντα παραγωγικούς φορείς που έδωσαν το παρών στην σύσκεψη.

"Η προτεραιότητα που δίνουμε στην οικονομία είναι αδιαπραγματευτη και δεδομένη.  Η Θεσσαλονίκη πρέπει να προσθέσει στα πλεονεκτήματά της την διάσταση της έρευνας και της καινοτομίας" ανέφερε.

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στο θέμα της οικονομίας υποστηρίζοντας πως υπάρχει μια αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας ότι έχει κάτι αλλάξει στο κλίμα της αγοράς και αυτό θα έχει αντανάκλαση στην κίνηση της ίδιας της αγοράς. Έχουμε αντιστρέψει, σημειώσεις, μια τάση του δείκτη αισιοδοξίας. Θα πρέπει να πατήσουμε επάνω σε αυτήν την πραγματικότητα.
Copyright © 2020 RThess All rights reserved