ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Στο Θερμαϊκό ο 'καταστροφέας' του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ ( ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

31/8/2019 10:22:52 πμ

Στο Θερμαϊκό ο 'καταστροφέας' του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ ( ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Θερμαϊκό βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής το πολεμικό πλοίο  των ΗΠΑ USS MCFAUL DDG 74. Πρόκειται για ένα αντιτορπιλικό με καθοδηγούμενους πυραύλους. Θεωρείται λόγω της επιχειρησιακής δυνατότητάς του, ένας από τους καταστροφείς του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Είναι 150 μέτρων και βάρους 9000 τόνων. Φέρει 100 πυραύλους διαφόρων τύπων, εκτοξευτήρες,  σύγχρονα, ηλεκτρονικά συστήματα, και διαθέτει ελικοδρόμιο.

Έχει εξελιγμένο αντιπυραυλικό σύστημα που μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει βαλλιστικούς πυραύλους.

Το πλήρωμα του αποτελείται από 300 άτομα, στην πλειοψηφία τους νεαροί ναύτες.

Επιχειρεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και τα ταξίδια του μπορούν να διαρκέσουν πολλούς μήνες.

Το USS McFaul είναι το 11ο πλοίο της κατηγορίας αυτής που κατασκευάστηκε στην Ναυπηγική Ingalls στη Pascagoula του Μισισιπή και η κατασκευή ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου 1996. Εγκαινιάστηκε στις  12 Απριλίου 1997. Στις 25 Απριλίου 1998 έγινε η τελετή έναρξης λειτουργίας στο Terminal της Garden City στην Σαβάννα της Γεωργίας .

Ο θυρεός  του πλοίου είναι μια ασπίδα η οποία έχει σκούρο μπλε φόντο με τον Ποσειδώνα να τραβιέται από ιππόκαμπους σε ένα άρμα πάνω από τα κύματα της θάλασσας.

Τα παραδοσιακά χρώματα του Ναυτικού επιλέχθηκαν για την ασπίδα, επειδή το σκούρο μπλε και ο χρυσός αντιπροσωπεύουν τη θάλασσα και την αριστεία αντίστοιχα. Ο Ποσειδώνας, ο Θεός της Θάλασσας, συμβολίζει τη ναυτική ανδρεία και την ταχεία κινητοποίηση.

Στο πλοίο δόθηκε το όνομα του στρατιώτη των επίλεκτων δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού Donald Lewis McFaul ο οποίος έχασε τη ζωή του σε μάχη στο αεροδρόμιου του Παναμά το 1989.

Για τον ηρωισμό κατά της διάρκειας της μάχης και να σώσει συμπολεμιστές του, του απονεμήθηκαν μετά θάνατον η πορφυρή καρδιά και ο ναυτικός σταυρός.

Φωτογραφικό Υλικό


Copyright © 2020 RThess All rights reserved