ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Πυρετός στο Αιγαίο: Η Ελλάδα με Navtex δεσμεύει τον ίδιο χώρο με την Τουρκία

3/9/2019 10:31:08 μμ

Πυρετός στο Αιγαίο: Η Ελλάδα με Navtex δεσμεύει τον ίδιο χώρο με την Τουρκία

Απάντηση στην συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Αγκυρας η οποία εκδίδει παράνομες Navtex δεσμεύοντας θαλάσσιες περιοχές τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ όσο και στην περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο για πραγματοποίηση ασκήσεων με αληθινά πυρά δίνει η Αθήνα.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπήρξε άμεση απάντηση με νέα Navtex η οποία δεσμεύει τον ίδιο γεωγραφικό χώρο την ίδια ημέρα (Τετάρτη 3/9) και την ίδια ώρα, έτσι ώστε το Ελληνικό Ναυτικό να βρεθεί στη περιοχή και να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Αρχικά η Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως η τουρκική Navtex είναι άκυρη.


Ετσι, αύριο έως τις 15:00 το μεσημέρι θεωρητικά υπάρχει η πιθανότητα να «συμπέσουν» τα πολεμικά πλοία Ελλάδας και Τουρκίας στην ίδια περιοχή. Ωστόσο, από το Πεντάγωνο τονίζουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς οι Τούρκοι επιλέγουν κάθε φορά να μην εμφανιστούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα οι γείτονες μας προχώρησαν σε νέο μπαράζ παραβιάσεων και σήμερα στο Αιγαίο. Αμέσως μετά την πτήση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ξεκίνησαν οι παραβιάσεις του εθνικού FIR 25 φορές ενώ υπήρξε και μια εμπλοκή καθώς στον αέρα αμέσως βρέθηκαν τα ελληνικά μαχητικά.Φωτογραφικό Υλικό


Copyright © 2020 RThess All rights reserved