ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Μητσοτάκης για μετρό:Η ίδια η πόλη να αποφασίσει τί θέλει με το μετρό

8/9/2019 3:12:38 μμ

Μητσοτάκης για μετρό:Η ίδια η πόλη να αποφασίσει τί θέλει με το μετρό«Δεν είχα άποψη ισχυρή για το ζήτημα μέχρι που ενημερώθηκα από τον αρμόδιο υπουργό και την Αττικό Μετρό» είπε αρχικά για το Μετρό Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της 84ης ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου, λύση που ανακοίνωσε χθες από το Βελλίδειο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «η λύση που είχε δρομολογηθεί ήταν μη λύση, δεν ήταν κοστολογημένη, ήταν αβέβαιο αν ήταν τεχνικά εφικτή και θα οδηγούσε να έχουμε ένα κολοβό μετρό, χωρίς τον σταθμό της Βενιζέλου.  Ετέθη το ζήτημα αυτό στη συνάντηση που είχα με τους φορείς. Προφανώς και υπάρχουν διαφωνίες και σέβομαι την άποψη του κ. Μπουτάρη. Αν η πόλη θέλει ολοκληρωμένο μετρό και σταθμό στη Βενιζέλου, η λύση είναι αυτή που προκρίνουμε» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Η λύση (της απόσπασης και επανατοποθέτησης) δοκιμάστηκε και στο Μετρό της Αθήνας. Από κει και πέρα και η ίδια η πόλη πρέπει να αποφασίσει τι θέλει για το μετρό» κατέληξε στην απάντησή του ο Κ. Μητσοτάκης.
Copyright © 2020 RThess All rights reserved