ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Κατέθεσε η μητέρα- Τι λένε οι μαρτυρίες

12/9/2019 9:34:33 μμ

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Κατέθεσε η μητέρα- Τι λένε οι μαρτυρίες

Συγκλονίζει η τραγωδία στα Γλυκά Νερά με το τριών μηνών βρέφος κοριτσάκι που έχασε την ζωή του μετά από επίθεση ενός ροντβάιλερ.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε, παρουσία ψυχολόγου, η κατάθεση της μητέρας, που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες. Η γυναίκα βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι και ήταν αυτή που μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο.

Το ροντβάιλερ που ανήκει στην οικογένεια, μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις φιλοζωικής οργάνωσης και αναμένεται να αποφασίσει εισαγγελέας για το αν θα θανατωθεί ή όχι.

Το ιατρικό ανακοινωθέν περιγράφει την προσπάθεια των γιατρών που επιχειρούσαν επί 30 λεπτά να επαναφέρουν στη ζωή το βρέφος, αλλά και το εύρος των τραυμάτων που προκλήθηκαν από τη βίαιη επίθεση.

Ερωτήματα προκαλεί η αιφνίδια επίθεση που δέχθηκε το κοριτσάκι, καθώς το σκυλί ζούσε με την οικογένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το ροντβάιλερ ήταν έξω στο μπαλκόνι, κατάφερε να περάσει την προστατευτική σίτα και να επιτεθεί στο βρέφος που βρισκόταν στο σαλόνι. Οι μαρτυρίες των γειτόνων πάντως κάνουν λόγο για ένα επιθετικό σκυλί που περνούσε τον περισσότερο καιρό αποκλεισμένο στο μπαλκόνι και γαύγιζε όλη την ώρα.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Το πρωί της Τετάρτης, το ροντβάιλερ της οικογένειας, ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού, εισήλθε μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μπαλκονόπορτα ήταν ανοιχτή, όμως υπήρχε προστατευτική σίτα. Η μητέρα εκείνη την ώρα ήταν στο μπάνιο και έκανε δουλειές του σπιτιού.

Το κοριτσάκι έπαιζε στο σαλόνι, όταν το ροντβάιλερ του επιτέθηκε προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα σε όλο του το κορμί. Η μητέρα όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι συμβαίνει, έτρεξε στο σαλόνι, πήρε το παιδί και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, όπου για 30 λεπτά προσπαθούσαν να το επαναφέρουν στη ζωή, το βρέφος κατέληξε.

Η μητέρα οδηγήθηκε στην αστυνομία, σε κατάσταση σοκ για να καταθέσει λεπτομέρειες για την άγρια επίθεση, δέχθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς ψυχολόγους της ΕΛΑΣ και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

"Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του. Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις" αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν και προστίθεται: "Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα. Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος. Η σωρός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία".

Οι μαρτυρίες των γειτόνων
Άγριο και περιορισμένο στο στενό χώρο ενός μπαλκονιού χαρακτήρισαν οι γείτονες το σκυλί που έκανε την επίθεση.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία: "Με το που βγήκα έξω, βλέπω την κυρία να βγαίνει έξω τρέχοντας με το μωρό στα χέρια και να μπαίνει στο αυτοκίνητό της. Δεν πρόλαβα ούτε να τη ρωτήσω τι συμβαίνει. Είδα αίματα. Δεν άκουσα κιχ από το μωρό. Άκουσα μετά ότι ο σκύλος επιτέθηκε στο μωρό. Είδα μόνο αυτό. Την κυρία να τρέχει με το μωρό, προφανώς για να πάει στο νοσοκομείο. Φαίνεται άγριο σκυλί. Το είχε στο μπαλκόνι. Είναι ροτβάιλερ νομίζω. Πρόσφατα είχε γεννήσει η κυρία κι απ’ ό,τι ξέρω είχε δύσκολη εγκυμοσύνη".

Ένας άλλος γείτονας ανέφερε: "Το σκυλί το είχαν διαρκώς στο μπαλκόνι. Γάβγιζε όλη μέρα. Φαινόταν επιθετικό, αρκετά άγριο.”
Copyright © 2020 RThess All rights reserved