ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Πολύωρη διακοπή υδροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

5/10/2019 10:25:55 πμ

Πολύωρη διακοπή υδροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε περιοχή του κέντρου θα διακοπεί η υδροδότηση από σήμερα τα μεσάνυχτα μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.
Χωρίς νερό θα μείνει η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Μοναστηρίου, Αναγεννήσεως, Νέα Δυτική Είσοδος, 26ης  Οκτωβρίου και Λεωφόρο Νίκης. 
Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΥΑΘ το ένα από τα δύο μείζονα έργα σύνδεσης αγωγών που έχει δρομολογήσει η εταιρία ξεκινά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και θα έχει ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής.
Οι εργασίες, που θα προκαλέσουν προσωρινή διακοπή υδροδότησης σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αφορούν στη σύνδεση του κεντρικού δικτύου (υδραγωγείου) του Αλιάκμονα με αυτό της Αραβησσού, μέσω ενός χαλύβδινου αγωγού μεγάλης διατομής (Φ500), ο οποίος ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την ΕΥΑΘ. Ο νέος αγωγός θα «κουμπώσει» στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου - Εγνατία (Πλατεία Δημοκρατίας) με υπάρχοντα ωθητικό αγωγό, που ξεκινά από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, διατρέχει το κέντρο της Θεσσαλονίκης και καταλήγει στην Ευαγγελίστρια.
«Με τον τρόπο αυτόν, θα διασφαλιστεί η δυνατότητα εναλλακτικής υδροδότησης του κέντρου της Θεσσαλονίκης και από τον Αλιάκμονα κι όχι μόνο από την Αραβησσό, όπως είναι σήμερα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε προβλήματα κατά το παρελθόν. Επιπλέον, το έργο θα επιτρέψει συνολικότερα την καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα» αναφέρει η ΕΥΑΘ.
Η διακοπή υδροδότησης θα ξεκινήσει αύριο τα μεσάνυχτα και θα επηρεάσει την περιοχή του   κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Μοναστηρίου, Αναγεννήσεως, Νέα Δυτική Είσοδος, 26ης  Οκτωβρίου και Λεωφ. Νίκης. Η ολοκλήρωση των εργασιών είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Κυριακής. «Σε κάθε περίπτωση, η ΕΥΑΘ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση   της υδροδότησης και την όσο το δυνατόν μικρότερη αναστάτωση των κατοίκων της πόλης» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
 

Copyright © 2020 RThess All rights reserved