ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος

16/10/2019 7:37:54 πμ

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος

Υπερψηφίστηκε , με ευρεία πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στο οποίο περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25.

Οι ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος ψηφίστηκαν με ευρύτατη πλειοψηφία, αφού η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜεΡΑ25 έδωσαν θετική ψήφο, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και η Ελληνική Λύση καταψήφισε.

Οι διαφωνούντες

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης υποστήριξε πως το ΚΚΕ δεν διαφωνεί με τον περιορισμό του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, όμως στο νομοσχέδιο κυριαρχούν τα αστυνομικού χαρακτήρα μέτρα και τα υψηλά πρόστιμα, ενώ απουσιάζει κάθε μέτρο στήριξης της προσπάθειας κάποιου να κόψει το τσιγάρο.

Η αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου είπε ότι αν και θα έπρεπε να εφαρμοστεί επιτέλους και να απαγορευτεί το κάπνισμα, το σχέδιο νόμου αυτό έρχεται να δημιουργήσει συνθήκες διωγμού, τόσο των καπνιστών, όσο και των ιδιοκτητών διαφόρων επιχειρήσεων.
Copyright © 2020 RThess All rights reserved