ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κ. Μητσοτάκης: Αν δεν τα βρούμε με την Τουρκία να πάμε στη Χάγη

29/12/2019 12:20:15 μμ

Κ. Μητσοτάκης: Αν δεν τα βρούμε με την Τουρκία να πάμε στη Χάγη

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο Πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Ο Πρωθυπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για την οικονομία, την εσωτερική πολιτική, τη φορολογία, την επικείμενη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο αλλά και την τουρκική προκλητικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και αποκαλύπτει πως τον Ιανουάριο θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος με κλιμακωτό μπόνους, το οποίο θα ευνοεί την ανάδειξη αυτοδύναμων κυβερνήσεων.
Σχετικά με το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός είπε πως θα πρέπει να είναι ένα άτομο που «συμβολίζει την ενότητα του έθνους» και υπογράμμισε ότι θα ήταν «σημαντικό να μην εκλεγεί μόνο από την παράταξη που τον προτείνει και έχει την πλειοψηφία στη Βουλή σήμερα».

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν απαιτεί τίποτα αλλά και δεν εκχωρεί τίποτα. Και δεν προκαλεί αλλά συνομιλεί. Ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, και για τις διερευνητικές επαφές και για πολιτικό διάλογο»: αυτό δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για τις επόμενες κινήσεις της Αθήνας αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως πρόθεσή του είναι να συνομιλήσει η Αθήνα με την Άγκυρα και στα τρία αυτά επίπεδα.

«Και πιστεύω πως ναι, θα πρέπει να πούμε καθαρά ότι αν δεν μπορούμε να τα βρούμε τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε η μία διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα να εκδικαστεί από ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Και για να είμαι απολύτως σαφής, αναφέρομαι στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο» είπε ο πρωθυπουργός, και συνέχισε:

«Αν πιστεύουμε -και το πιστεύουμε- ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ως χώρα από αυτή την εξέλιξη».


Copyright © 2020 RThess All rights reserved