ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κατακόρυφη πτώση τζίρου δείχνει έρευνα για την Χαλκιδική - Τι λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στο ΡΘ (audio)

13/7/2020 6:20:13 μμ

Κατακόρυφη πτώση τζίρου δείχνει έρευνα για την Χαλκιδική - Τι λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στο ΡΘ (audio)

Δραματική η πτώση τζίρου τον φετινό Ιούνιο στα καταστήματα και τα τουριστικά καταλύματα στην Χαλκιδική, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με έρευνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, στα τουριστικά καταλύματα το 2020 σε σχέση με το 2019, η πτώση του τζίρου είναι γύρω στο 80% με 85% και στις εμπορικές 50% με 55%.Ειδικότερα, επιχειρήσεις όπως οι φούρνοι και τα βενζινάδικα η πτώση φτάνει το 60%.

Σύμφωνα με τον κ. Κουφίδη , η εικόνα είναι παρόμοια σε όλους  τους δήμους της Χαλκιδικής σημειώνοντας ωστόσο πως η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη στα μεγάλα κέντρα όπως για παράδειγμα Μουδανιά και Πολύγυρος που υπάρχουν περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι και κινούνται τα καταστήματα.

«Ευελπιστούμε να πάνε λίγο καλύτερα τα πράγματα αν και με όλα αυτά που βλέπουμε με τα κρούσματα κυρίως στα Βαλκάνια δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι. Εμείς όμως παρ? όλα αυτά είμαστε έτοιμοι. Οι επιχειρήσεις και τα καταλύματα τηρούν τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από τους Έλληνες είπε ότι δεν υπάρχει κινητικότητα. «Είναι ελάχιστα τα τηλέφωνα που χτυπούν και είναι για λίγες μέρες. Ο πρώτος παράγοντας είναι το υγειονομικό αλλά από εκεί και πέρα είναι και η οικονομική κατάσταση που είναι δύσκολη».

Τέλος αναφορικά με σχόλια που κυκλοφορούν κυρίως στο διαδίκτυο σχετικά με το ότι η Χαλκιδική συνεχίζει να έχει υψηλές τιμές, ο κ. Κουφίδης είπε πως «κάθε χρόνο τα έχουμε αυτά, αλλά υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια. Καταλαβαίνεται ότι όταν ένα κατάστημα προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες θα πρέπει να ανταμειφτεί για αυτές».

«Όλα αυτά ρυθμίζονται από την αγορά. Είναι δυνατόν να έχω ένα κατάστημα, να έχω κάνει όλα τα έξοδα που είναι απαραίτητα να γίνουν, να ανοίξω αυτό το κατάστημα και να έχω βάλει αυξημένες τιμές και να μην έχω κόσμο γιατί δεν προσφέρω τις αντίστοιχες υπηρεσίες και να εξακολουθώ να έχω ένα κατάστημα που δεν έχει μέσα κόσμο; Δεν πρόκειται να με βγάλει κάπου. Εκ των πραγμάτων θα κατεβάσω τις τιμές για να μπορέσω να κάνω έναν σχετικό τζίρο να βγάλω τουλάχιστον τα έξοδα μου», πρόσθεσε.

 

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

 


Copyright © 2020 RThess All rights reserved