ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


«Πρωτόλεια Δρώμενα»

16/8/2011 7:08:26 πμ

«Πρωτόλεια Δρώμενα»

από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου στην πλαζ της Αρετσούς!

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των ομάδων «ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ Θεάτρου» και «New Artist» που γίνεται πραγματικότητα με την υποστήριξη του δήμου Καλαμαριάς.Στόχο έχει το νεοσύστατο Φεστιβάλ την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και την προσβασιμότητα του κοινού σε κάθε έκφραση τέχνης.

Προτεραιότητα; Να δοθεί έμφαση στην πρωτογενή τέχνη. Όσοι βρεθούν στην πλαζ Αρετσούς θα έχουν την ευκαιρία να δουν θεατρικές παραστάσεις, performances, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, παραστάσεις χορού και ποικίλες δράσεις.

Συμμετέχουν: 29 μουσικά σχήματα που θα παρουσιάσουν από εναλλακτική έως κλασική ροκ μουσική, 12 χορευτικά συγκροτήματα σε λάτιν, τάνγκο, σάλσα και χιπ-χοπ χορευτικές φιγούρες ενώ δερβίσηδες και χορευτές belly dance που θα μεταφέρουν το κοινό στα βήματα της Ανατολής και τρεις θεατρικές ομάδες με παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ακόμη θα γίνει: προβολή ταινιών μικρού μήκους σπουδαστών της σχολής κινηματογράφου του Α.Π.Θ., έκθεση έργων φωτογραφίας των μελών της φωτογραφικής ομάδας Καλαμαριάς, έκθεση σκίτσου (5 δημιουργοί), έκθεση σύγχρονης ζωγραφικής (9 ζωγράφοι), έκθεση κατασκευών (6 καλλιτέχνες) και παρουσίαση έργων γκράφιτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο κομμάτι του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα παιδιά. Και εκτός από τις παιδικές παραστάσεις και τις εκθέσεις ζωγραφικής όπου οι μικροί θεατές θα κρατήσουν ενεργό ρόλο, θα υπάρχουν ψυχαγωγικές δράσεις για δημιουργική απασχόληση.

Η συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών είναι εθελοντική, ενώ η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «Πρωτόλεια Δρώμενα»
19, 20, 21, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Είσοδος ελεύθερη
Copyright © 2018 RThess All rights reserved