ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Στρατόπεδα - Ελεύθεροι χώροι

29/5/2013 9:22:06 μμ

Στρατόπεδα  - Ελεύθεροι χώροι

Εκδήλωση – ενημέρωση για τα στρατόπεδα πραγματοποίησαν σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης οι πρωτοβουλίες κατοίκων που αγωνίζονται για να παραδοθούν τα πρώην στρατόπεδα στους πολίτες.

Ενημέρωσαν πως θα υπάρξει μια στοχευμένη αντιμετώπιση των ζητημάτων σε συνεργασία με τους δημάρχους ενώ κάλεσαν σε επαγρύπνηση τους πολίτες.

Ο Γιάννης Καϊμακτσίδης, εκπρόσωπος Δικτύου Κινήσεων Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε για τις εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα στρατόπεδα που μπαίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση. Αυτά είναι για την ώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Παπακυριαζη ενώ στο στόχαστρο είναι του Παύλου Μελά, το Καρατάσου, Κόδρα, το Γ? Σώμα Στρατού,το Νταλίπη, και του Ζιάκα.

Ακολούθησε η ομιλία της καθηγήτριας Αρχιτεκτονικού Τοπίου κ. Μαίρης Τζιμοπούλου η οποία τόνισε ότι «η πόλη έχει ανάγκη την ανασύνταξη του τοπίου της» χαρακτηρίζοντας «καίριο θέμα» τα στρατόπεδα.

Η κ. Τζιμοπούλου ενημέρωσε πως ο ελάχιστος χώρος πρασίνου που αντιστοιχεί σε έναν κάτοικοι είναι τουλάχιστον 10 τετραγωνικά μέτρα. Μάλιστα υπάρχουν πόλεις στην Ευρώπη που έχουν και 27 τετραγωνικά μέτρα πράσινο ανά κάτοικο. Η Θεσσαλονίκη δυστυχώς έχει μόνο 2,7 τετραγωνικά μέτρα πράσινο ανά κάτοικο.
Παράλληλα έκανε λόγο για ένα δίκτυο ελευθέρων χώρων στην Θεσσαλονίκη ζητώντας «τα στρατόπεδα να παραδοθούν στους δήμους. Με την δέσμευση να μην μπορούν αυτοί να χτίσουν».

Κλείνοντας τις εισηγήσεις ο Σάκης Λαζαρίδης, εκπρόσωπος Κίνησης Πολιτών Καρατάσιου, ενημέρωσε για το τριήμερο εκδηλώσεων στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου που θα γίνει 14-16 Ιουνίου. Το Σάββατο στις 15 θα γίνει Ποδηλατοπορεία που θα συνδέει όλα τα στρατόπεδα της δυτικής Θεσσαλονίκης ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στο Καρατάσου.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε στο ΡΘ ότι σε 1,5 μήνα θα έχει τελειώσει η ιστορία με το Παύλου Μελά, όπου 300 στρέμματα θα αποδοθουν στον δήμο και 30 θα κρατήσει ο Στρατός. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως έχει κλείσει οριστικά το κεφάλαιο ΤΑΙΠΕΔ. Όσον αφορά το Καρατασου ο κ . Παπαδόπουλος σημείωσε ότι "χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη" για να υπάρξει τελική συμφωνία.


Φωτογραφικό Υλικό


Copyright © 2019 RThess All rights reserved