ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Στην Σιθωνία με Suzuki Baleno 1.2 SHVS

17/6/2016 1:40:47 μμ

Στην Σιθωνία με Suzuki Baleno 1.2 SHVS

Ασύγκριτες χρυσαφένιες παραλίες, σκηνές, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια δίπλα στο κύμα, λαξευτά βράχια, πευκοδάση και αμπελώνες, παραλιακοί οικισμοί άναρχα δομημένοι και πάντα φουλαρισμένοι από κίνηση, μεγάλα ξενοδοχεία, beach bar, οικογένειες και ζευγάρια, αλλοδαποί και Θεσσαλονικείς ,διακοπές για όλα τα βαλάντια! Αγαπητοί φίλοι και φίλες αναγνώστες της thessnews καλώς ήλθατε στη Σιθωνία της Xαλκιδικής!
Στην νεότερη ιστορία της ανακαλύφθηκε και αξιοποιήθηκε από κάποιους Γερμανούς τουρίστες που περιφέρονταν από την μία άκρη μέχρι την άλλη ζώντας σαν γνήσια παιδιά των «λουλουδιών» αναζητώντας τις μυστικές ομορφιές της στις εσχατιές των βράχων που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ θαλάσσης και πεύκων. Μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα κοντά στον Νέο Μαρμαρά με χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων, που άνηκε στον Καρρά, έμελε να γίνει η αφορμή για την προβολή της στην διεθνή κοινότητα όπου ανελλιπέστατα επισκεπτόταν μία φορά τον χρόνο. Η ιστορία της, χάνεται στα βάθη των αιώνων όπου ελάχιστα ευρήματα είδαν το φώς της Αρχαιολογικής σκαπάνης, από τότε που οι Χαλκιδείς οι πρώτοι κάτοικοί της ίδρυσαν την Γαληψό, την Σάρτη, την Σίγγο ακολουθώντας τα βήματα των αρχάνθρωπων της προϊστορικής εποχής.
Χρειάστηκε να πασχίσουν πολύ οι κάτοικοί της ως επί το πλείστον κτηματίες, καλλιεργητές οι οποίοι εργαζόταν αδιάκοπα στα μετόχια των Ι. Μ. του Αγίου όρους, συνυπάρχοντας λίγα χρόνια αργότερα με πρόσφυγες από την Μικρά Ασία που εργάζονταν ως Μελισσοκόμοι, ψαράδες, και κτηνοτρόφοι, στην τότε Χαλκιδική που με τίποτε δεν θύμιζε την σημερινή της ταυτότητα ως τόπου διακοπών για τους περισσότερους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.
Ταξιδεύοντας στους ήσυχους επαρχιακούς δρόμους της Σιθωνίας οδηγώντας το νέο Suzuki Baleno 1.2 DUALJET ένιωσα εξαιρετικά ευχάριστα στην οδήγηση καθώς στο εσωτερικό του ο αέρας που απόπνεε από τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές του, κατάφερναν να καλύψουν όλες τις ανάγκες μου σαν γνήσιος καταναλωτής που είμαι! Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με ένα μερικώς υβριδικό σύστημα που ακούει στο όνομα SHVS .Το σύστημα χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG - Integrated Starter Generator) η οποία παρέχει υποβοήθηση στον κινητήρα κατά την επιτάχυνση την οποία ενέργεια επιστρέφει πίσω στο σύστημα κατά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που επέρχεται κατά το φρενάρισμα γεμίζοντας με περισσότερη αποδοτικότητα τα συστήματα ενεργείας από εκείνης που ευγενικά προσέφεραν τα συμβατικά Δυναμό! Εκτός αυτού η διαδικασία της εκκίνησης και κατανάλωσης καυσίμου στο αυτοκίνητο περνούν σε μια άλλη διάσταση καθώς το συγκεκριμένο σύστημα σκοπό έχει να κάνει τον εκάστοτε οδηγό του ευτυχισμένο όταν αυτός βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του!
Όμως πέρα από τις οργανωμένες παραλίες η Σιθωνία διαθέτει και δύο ορεινά χωριά την παλιά Nικήτη και τον Παρθενώνα όπου επισκέφθηκα διαγράφοντας μια μικρή παράκαμψη μήκους4,5χλμ λίγο πάνω από τον Νέο Μαρμαρά. Στενή η επαρχιακή οδός που οδηγεί στην κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού ανεβάζοντας τον επισκέπτη κοντά στα ουράνια όπου μπορεί με άνεση να δει την Κασσανδρία στο βάθος του πεδίου και την Νήσο Κέλυφος από ψηλά! Αν αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ του οικισμού μπορείτε να περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα στενάκια που οδηγούν στην παλιά βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Στεφάνου η οποία χτίστηκε το 1817. Κατά τους μελετητές της ιστορίας ο παλιός Παρθενώνας(η αρχαία Παρθενόπολη) δεν βρίσκονταν στην ίδια θέση με την σημερινή τοποθεσία που βρίσκεται ο οικισμός. Mέχρι το ?60 το χωριό είχε σημαντική παραγωγή ελιάς, αλλά λίγο αργότερα οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν για να εγκατασταθούν στον Nέο Mαρμαρά που είχε περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης . Τα τελευταία χρόνια βλέποντας την αλλαγή του κλίματος που έφερε η τουριστική ανάπτυξη, ξεκίνησαν και πάλι να επιστρέφουν αναστηλώνοντας τα υπέροχα πέτρινα σπίτια μιας και ο οικισμός έχει κηρυχθεί διατηρητέος. Πρίν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής, ρίξτε μια ματιά απολαμβάνοντας έναν αρωματικό καφέ ή και φαγητό ακόμη κάτω από τα κλαδιά της υπεραιωνόβιας Ελιάς που βρίσκεται εκεί όπου αφήσατε το αυτοκίνητό σας!
Η Σιθωνία δεν τελειώνει εδώ! Συνεχίζει και απλώνεται εκεί που φθάνει νοερά η αναζήτηση όλων εμάς που επιθυμούμαι να ανακαλύπτουμε την περιπέτεια της διπλανής πόρτας χωρίς μεν και αλλά!
Που θα μείνετε?
ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ
«Παρθενώνας» (23750 72225, 6944382384). Παραδοσιακός ξενώνας με 11 δωμάτια, σε πέτρινο μεγάλο σπίτι του χωριού που έχει λουλουδιασμένες αυλές. Στα δωμάτια υπάρχουν έπιπλα-αντίκες από παλαιοπωλεία του Bερολίνου. Aπό το 2008 φτιάχτηκε και ένα ακόμη κτίριο, στο ίδιο στυλ με 9 δωμάτια που διαθέτουν και κουζίνα.
«Aρχοντικό του κυρ Γιάννη» (23750 72907, www.parthenon-hotel.gr ). Kαινούργιο κτίσμα αλλά σε παραδοσιακό στυλ, με 17 δωμάτια, σαλόνι και ωραία θέα.
Το πιο πάνω ταξιδιωτικό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την ευγενική χορηγία της ΑΔΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. που μέχρι στιγμής έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 28000 κατόχους αυτοκινήτων PEUGEOT BMW MINI και SUZUKI και έχει πωλήσει περισσότερα από 12000 αυτοκίνητα PEUGEOT BMW - ΜΙΝΙ καινούργια και μεταχειρισμένα. Η ποιότητα, η ακρίβεια, η διαφάνεια και η ταχύτητα καθιέρωσαν την Αδαμίδης ΑΕ στον χώρο του αυτοκινήτου ως την καλύτερη κάθετη μονάδα στην Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνον.Φωτογραφικό Υλικό


Copyright © 2018 RThess All rights reserved