ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κάλυψε 7100 χλμ φορώντας την γαλανόλευκη!

29/6/2016 3:19:17 μμ

Κάλυψε 7100 χλμ φορώντας την γαλανόλευκη!

Στην 2η θέση ο Steffen Streich από την Στύψη της Λέσβου μετά από 18 ημέρες ποδηλασίας στο Trans Am Bike Race 2016

Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν του αρέσει να προχωρά η ζωή του πάνω σε ένα δρόμο που κάποιοι άλλοι χάραξαν γι αυτόν, ανέβασε την Ελλάδα ολόκληρη ψηλά στο παγκόσμιο ποδηλατικό καθρέπτη. Ο λόγος για τον Steffen Streich ένα παλληκάρι από την ακριτική Λέσβο εξαίρετος ποδηλάτης αθλητής στους αγώνες υπεραποστάσεων, κατάφερε να κλέψει την παράσταση κατά την διάρκεια ενός αγώνα θρύλου το "Trans AM". Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Steffen θα έτρεχε έναν τέτοιου είδους αγώνα. Αντιθέτως όταν δεν μαζεύει ελιές στο νησί τρέχει αγώνες όπως τα brevet, τη "Σπαρτακιάδα", το "Paris Brest Paris" το "London Edinburg London", το "Transcontinental", το "Giro Ciclistico delle Repubbliche Marinare"... και μόλις πέρυσι το "Trans Africa" αφήνοντας του γνώστες της ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων να απορούνε.
Ο αγώνας του « γερμανού» που έγινε Έλληνας με τις πράξεις και τις ανδραγαθίες που κάνει στην ζωή του, ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2016 στις 08:00 το πρωί από την πόλη Astoria του Όρεγκον κάπου κοντά στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού και τερμάτισε μετά από 18 ημέρες κερδίζοντας την δεύτερη θέση στο Yorktown της Virginia στην άλλη μεριά της Αμερικής στα παράλια του Ατλαντικού. Ο ανταγωνισμός σε όλη την διάσχιση ήτανε μεγάλος και από τους 74 ποδηλάτες που ξεκίνησαν προκειμένου να καλύψουνε τα 7100 χλμ της θρυλικής διαδρομής η οποία περνούσε μέσα από τα κέντρα 10 μεγάλων πολιτειών της Αμερικής.
«Μοναξιά μου όλα» που τραγουδάει και ο λαϊκός βάρδος φίλιππος Πλιάτσικας και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια του μικρόσωμου ποδηλάτη που σε όλη του την προσπάθεια κυνηγούσε εναγωνίως τον χρόνο προσπαθώντας να ξεκλέψει κάποιες ώρες ξεκούρασης για να αντέξει στην ασταμάτητη καταπόνηση που υπόβαλε τον οργανισμό του. Σε αυτού του είδους τους αγώνες δεν υπάρχουν προκαθορισμένα σημεία ελέγχου, ή μεγάλοι περίοδοι ξεκούρασης, απαγορεύεται κάθε είδος εξωτερικής βοήθειας, και όλοι οι αθλητές είναι αυτοϋποστηριζόμενοι με το νου τους πάντοτε να είναι στο χρονόμετρο ακόμα και όταν πέφτουν για μια ολιγόλεπτη υπνοθεραπεία!
Η αγάπη, η αγωνία, και η θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων brevetάδων ήταν μαζί με τον Υπέρ αθλητή μας Steffen προσπαθώντας να τον γεμίσουν με ελπίδα και απεριόριστη δύναμη . Όμως η Ψυχή του «Γερμανού» ήταν γεμάτη με εικόνες της Ελλάδας που κουβαλά πάντοτε μέσα του όταν υπόκειται σε τέτοια μεγάλη δοκιμασία όπως είναι το Trans am αντλώντας ζωή και δύναμη πολύτιμη για να ποδηλατήσει μέχρι το τέλος του αγώνα.
Άξιος και πλέον διάσημος σε όλο τον κόσμο ο ποδηλάτης από τη Στύψη της Λέσβου καθώς με την γαλανόλευκη μπλούζα που φορούσε σε όλη την διάρκεια της δοκιμασίας του έκανε γνωστό τον τόπο μας στα πέρατα του κόσμου.
7100 χλμ με την Ελληνική σημαία πάνω του νομίζω ... πως κουβάλησε τις ελπίδες όλων μας στις πλάτες του μεταφέροντας ένα μήνυμα, πώς όποιος τολμά στην ζωή του το ακατόρθωτο εκείνος είναι και ο νικητής! Αγαπητέ Steffen, με τον άθλο σου ενέπνευσες αρκετά παιδιά και αφύπνισες αρκετούς αθλητές που «όταν περνούν τα χρόνια» δεν ξέρουν τι να κάνουν για να ομορφύνουνε την ζωή τους. Ο οραματισμός για μεγάλα πράγματα στην ζωή μας πάντα ξυπνούσε από το λήθαργο τον «άλλο μας εαυτό», αυτόν που ονομάζουμε δημιουργικό!

Copyright © 2018 RThess All rights reserved