ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


15ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΥΛΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

28/3/2017 11:28:14 πμ

15ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΥΛΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

1. Τόπος: Ο αγώνας θα διεξαχθεί από Περαία , Αγγελοχώρι, Επανωμή, Έλος Ν. Φώκαιας ,Έλος Αγίου Μάμαντος και βόρειος Χαλκιδική. Θα δοθεί χάρτης σχετικός.

2. Χρόνος: Θα ξεκινήσει στις 18.48 ,01/04/2017 και θα λήξει στις 19.00 ,02/04/2017 2014

3. Οι ομάδες αποτελούνται από 2 έως 6 άτομα, εκ των οποίων ένας είναι ομαδάρχης. Η ομάδα δεν είναι απαραίτητο να είναι στην πλήρη σύνθεσή της καθ? όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Τα μέλη της κάθε ομάδας πρέπει να φροντίσουν μόνα τους για τον εξοπλισμό τους, π.χ. κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγούς αναγνώρισης, χάρτες κλπ.

4. Κριτής του αγώνα είναι ο Υφαντής Γιώργος

5. Έναρξη: Κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει το σημείο έναρξης με την προϋπόθεση ότι δεν θα ξεκινήσουν την παρατήρηση πριν την ώρα έναρξης και ότι κατά την εκκίνησή τους θα είναι μαζί ο ομαδάρχης και τουλάχιστον ένα ακόμη μέλος της ομάδας.

6. Λήξη: Ο τερματισμός θα γίνει στο «Στέκι του Βασίλη» παραλία Περαίας στις 19.00,02/04/2017 . Ο κριτής θα είναι στον χώρο του τερματισμού τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη λήξη. Όλα τα μέλη κάθε ομάδας οφείλουν να παρουσιαστούν στον τερματισμό εκτός εάν υπάρξει έκτακτη δικαιολογημένη αποχώρηση κάποιου μέλους και κατόπιν ενημέρωσης και σύμφωνης γνώμης του κριτή. Ομάδες που θα προσέλθουν στον τερματισμό μετά την λήξη του αγώνα θα ακυρώνονται.

6. Νικήτρια θα ανακηρυχθεί η ομάδα που θα καταφέρει να δει τον μεγαλύτερο αριθμό ειδών πουλιών, ενώ οι διοργανωτές θα αποφασίσουν ποιο από τα είδη που καταγράφηκαν ήταν το πιο σπάνιο (για την περιοχή και εποχή). Θα δοθούν αναμνηστικά έπαθλα.

7. Βασική προϋπόθεση του αγώνα είναι η αποφυγή ενόχλησης για τα πουλιά.

8. Οι ομαδάρχες εγγυώνται για τη σωστή τήρηση των κανονισμών και για τη σωστή αναγνώριση του κάθε είδους. Για να γίνει μία καταγραφή απαιτείται το πουλί (ή τα πουλιά) να παρατηρηθεί και να αναγνωρισθεί από τον ομαδάρχη και άλλο ένα τουλάχιστον μέλος της ομάδας. Τα είδη μπορούν να αναγνωρίζονται και από την φωνή χωρίς να χρειάζεται οπτική παρατήρηση, αρκεί να τηρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις.

9. Απαγορεύεται η τεχνητή προσέλκυση πουλιών (φωνές, καλέσματα, ομοιώματα, παροχή τροφής).

10. Στον αγώνα προσμετρώνται όσα είδη πουλιών παρατηρήθηκαν ελεύθερα σε άγρια κατάσταση και αναγνωρίσθηκαν σε επίπεδο είδους. Δεν περιλαμβάνονται οικόσιτα είδη, είδη που εθεάθησαν σε αιχμαλωσία, σε απελευθερώσεις, σε δίκτυα δακτυλίωσης, είδη που προέρχονται από εκτροφεία, όπως επίσης και νεκρά δείγματα. Επίσης, δεν προσμετρώνται τα εξωτικά είδη, δραπέτες ή φυγάδες, Ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνονται στον αγώνα είδη όπως ο Φασιανός (Phasianus colchicus).

11. Στη λήξη του αγώνα κάθε ομάδα οφείλει να παραδώσει στον κριτή τον κατάλογο με τα είδη πουλιών που παρατήρησε και την τοποθεσία που πρωτοπαρατήρησε το κάθε είδος. Οι ονομασίες των ειδών πρέπει απαραίτητα να αναγράφονται με την ελληνική και με την επιστημονική τους ονομασία. Επίσης πρέπει να παραδώσει αναλυτικά την διαδρομή που ακολούθησε στην οποία θα αναγράφονται εκτός από τις τοποθεσίες με χρονολογική σειρά, ο συνολικός αριθμός χιλιομέτρων, η ώρα έναρξης, τα διαλείμματα και οι τυχόν αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας. Καλό θα είναι να αναφέρονται ενδεικτικά πληθυσμοί των σημαντικών ειδών. Οι σχετικές φόρμες θα σταλούν στους ομαδάρχες. Οποιαδήποτε άλλη απόδειξη (π.χ. φωτογραφίες) ή άλλο διαθέσιμο στοιχείο θα είναι προαιρετικά.

12. Επειδή ο αγώνας έχει και χαρακτήρα εξερεύνησης της περιοχής καλό θα είναι για τα σπάνια είδη να καταγράφεται και η κάθε τοποθεσία που παρατηρήθηκαν.

13. Τυχόν προβλήματα στη διάρκεια του αγώνα θα επιλύνονται από τους ομαδάρχες, χωρίς την βοήθεια του κριτή. Επίσης σε τυχόν ακραία κακοκαιρία, την ευθύνη διακοπής ή μη διακοπής του αγώνα αναλαμβάνει ο κριτής.

14. Αφού κάνετε τις ομάδες σας τις δηλώνετε στον Συντονιστή του Αγώνα Οδυσσέα Τζημούλη στο mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο 6937899437 μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2017 .Μπορείτε ακόμη να στείλετε άμεσο μήνυμα στο Facebook στον Ody Tzimoulis .Σε περίπτωση δυσκολίας δημιουργίας ομάδας απευθυνθείτε πάλι στον ίδιο ( Ο.Τζημούλη) .

Και μην ξεχνάτε! Διαγωνιζόμαστε για να διασκεδάσουμε!

Copyright © 2018 RThess All rights reserved