ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κρίσιμο τετ α τετ Μέρκελ- Λαγκάρντ

10/4/2017 8:27:43 πμ

Κρίσιμο τετ α τετ Μέρκελ- Λαγκάρντ

Στο Βερολίνο είναι σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, μετά τη απόφαση του Eurogroup της Μάλτας. Κρίσιμη και καθοριστική για την εξελίξεις η σημερινή συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κ.Λαγκάρντ.

Επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Οι αποφάσεις θα κρίνουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ενόψει και της Συνόδου του ΔΝΤ στις 21 Απριλίου.

Οι αποφάσεις για το χρέος όμως θα κρίνουν και το μέλλον της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup της Μάλτας. Ο Α.Τσίπρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup θα εφαρμοστούν αν η λύση στο χρέος βάζει τη χώρα στην ποσοτική χαλάρωση.

Η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε ένα έκτακτο Eurogroup αρχές Μαΐου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ώστε μέσα στον Ιούνιο, οπότε και συνέρχεται το Δ.Σ της ΕΚΤ να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Θα προηγηθεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και οι κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή. Πληροφορίες θέλουν τους θεσμούς να επιστρέφουν στην Αθήνα μετά τη Σύνοδο του ΔΝΤ.


Copyright © 2018 RThess All rights reserved