ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Βελτιωμένες προσφορές για ΟΛΘ

21/4/2017 6:58:26 μμ

Βελτιωμένες προσφορές για ΟΛΘ

Βελτιωμένες δεσμευτικές οικονομικές προφορές κατέθεσαν σήμερα και οι τρεις υποψήφιοι για το 67% του ΟΛΘ, οι οποίες θα ανοιχτούν την Δευτέρα.

Τα τρία επενδυτικά σχήματα είναι η κοινοπραξία της Deutsche Invest Equity Partners, με τη θυγατρική της CMA CGM, Terminal Link και τον όμιλο Σαββίδη, δεύτερον, η θυγατρική της Dubai Ports World, The Peninsular & Oriental Stream και τρίτον η International Container Terminal Services Inc απο τις Φιλιππίνες.
Εφόσον οι δυο ή και οι τρείς υψηλότερες βελτιωμένες προσφορές απέχουν μεταξύ τους λιγότερο απο 10% τότε θα υπάρξει και ένας ακόμα τρίτος γύρος προσφορών.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, εκτιμά ότι μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα έχει πιθανότατα ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής-πλειοδότης για το 67% της ΟΛΘ ΑΕ.

"Πιστεύω ότι δεν αποκλείεται να πάμε και σε τρίτο γύρο προσφορών, γιατί θεωρώ ότι έτσι έχουν προετοιμαστεί οι υποψήφιοι: Τα περιθώρια που έχει ο καθένας να αυξήσει το τίμημα πιστεύω ότι θα τα εξαντλήσει σε τρεις γύρους", σημείωσε ο κ. Μέλλιος.

"Μετά την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, η σύμβαση πρέπει να περάσει προς έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Βουλή. Το πιο χρονοβόρο κομμάτι θα είναι, λογικά, αυτό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο εκτιμώ ότι θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες. Άλλος ένας μήνας θα απαιτηθεί για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οπότε η σύμβαση αναμένεται να φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο", υπογράμμισε ο ίδιος.Copyright © 2018 RThess All rights reserved